Marja

Den långa resan.

Lila tulpaner.

tulpaner11

Veckans tulpaner är lila. Kanske inte min favoritfärg, men jag försöker variera färgen. De här verkar stabila och inte så vilda som förra veckans.

I natt var det -25 grader när jag gick och la mig. I morse kom jag knappt ur sängen och såg att temperaturen hade stigit till -12,5 grader. När temperaturen stiger 10 grader så där fort, får jag väldigt ont i kroppen. Inte när den sjunker och det blir kallare. Konstigt det där, måste väl ha med lufttrycket att göra.
Jag pallade mig i alla fall ut och gick till affären. Det kändes lite för kallt att gå ner till sjön… det nöp ordentligt i kinderna och luften kändes rå. Tog en extra sväng för att titta på den snöklädda skogen. Det småsnöar hela tiden, men jag tycker ändå inte att vi har så mycket snö.

vinterskog3

Jag fortsätter att botanisera på hyllorna i min nya matbutik och hittade igen något jag bad dem ta in. Jag brukar använda Zeta matolja, blandningen raps och olivolja. Tycker om den svaga olivsmaken i salladsdressingen och så fungerar den bra att steka i. De hade inte den på hyllan, men lovade ta in den. På onsdag skulle de få leverans.

I lördags var jag nere på stan. Rea överallt, men lite folk i farten. Jag behövde nya färgkassetter till min skrivare… jisses vad dyra de är. Jag stod på Clas Ohlsons och googlade på priserna på inkclub.se, men de var ungefär desamma, om man vill ha originalkassetter nämligen. Och det vill jag ju helst. Varannan gång får föreningen betala… men nu var det min tur. Och jag har tänkt skriva ut lite foton nu också.

På söndag for jag till Ikea. Köpte deras dra-maten… min gamla spricker i sömmarna, men jag har säkert haft den i 10-15 år. Ikeas är lite mindre och behändigare och framför allt väldigt billig. Få se hur länge den håller.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Kul med lila tulpaner. Har sett dem men inte köpt dem. Har nu några som jag tycker är hängiga. I alla fall ena buketten; gula och röda.
  Perfekt med en Coopaffär som är lyhörd och tar in varor efter kundens önskemål En bra ”dramaten” skulle vi behöva här. Vill ha en som liknar den vi har i Spanien som kan ha fyra hjul Två som man kan fälla ner och jag vill också ha stora hjul. Har sett en på Britax i Stockholm men den är dyr så vi får se. Och ett högt handtag är viktigt.
  Hoppas du blir nöjd med den du köpte.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är ju bra att säga till i butiken nu när den är nystartad, så då är de nog mer lyhörda. Tycker annars att jag är nöjd med sortimentet och erbjudandena.
   Den här dra-maten har ett teleskophandtag, så man kan fälla in det och bära den i handen när den är tom. Annars tror jag inte den är lika hållbar som en dyrare… vi får se. :)
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>