Marja

Den långa resan.

Det snöar oavbrutet.

vinter8

Det snöar oavbrutet och snön lägger sig ljudlöst och mjukt på våra utemöbler. Det är något visst med ett orört snötäcke. Så här såg det ut i morse och det var bara 10 minusgrader… nu är det -12,5

När jag skulle ta in tidningen i morse/förmiddags, var det alldeles mörkt i trapphuset. Vi har ständigt en lampa på och så kan vi tända fler, men nu fungerade inte lysknappen. Vilken tur att jag har vaktmästarens direktnummer, så jag kunde tillkalla honom på stubinen.

Sen blev det en ofrivillig tur till Vårdcentralen. Jag upptäckte ett litet sår på ena bröstet, som såg infekterat ut, och då blir man ju lite hispig. Jag har gått regelbundet på mammografi hela mitt vuxna liv och aldrig haft några problem, men ändå… Ringde Vårdcentralen, men de hade ‘slut på tider’ och jag uppmanades återkomma i morgon. Nej, det tänkte jag inte göra, så jag for dit kl 17.00 då de övergår till akutmottagning. Fick träffa en övertrevlig, mycket ung läkare som kände och klämde och lugnade mig med att det var en ytlig inflammation… inga knölar eller annat i bröstet. Han rengjorde och la om väldigt fint. Sköterskan, som jag fick träffa först, upplyste mig om att det finns en ‘bröstmottagning’ på sjukhuset, som man kan ringa till om man är orolig och ev. vill ha en extra mammografi. Det visste jag inte.

Bästa bemötandet hittills på min Vårdcentral och det kändes bra och tryggt. Det blir ingen vattengympa, tyvärr, på torsdag dock.

Sen fick jag vänta länge på bussen och när vi kom till rondellen på Kolbäcksvägen, hade det hänt något där så vi kunde inte komma fram, så bussen fick vända och kryssa sig fram mellan husen på Ålidhem, fara tillbaka och ta en helt annan väg till Tomtebo. Men hem kom jag. De som skulle stiga av på hållplatsen vid Coop, fick gå en bit i snön.

Ja, det blev en sån dag i dag.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så bra att du bestämde dig för att åka till vårdcentralen. För orolig ska du inte behöva vara. Bra också att du nu vet att det finns en speciell bröstmottagning.
  Skönt att du kom hem i snöandet.
  Även här i Stockholm snöra det lite och termometern visar på -8. Så kyligt är det. Och grått.
  Kram och trevlig onsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Nej, en sån oro vill jag inte ha, men bra att veta om bröstmottagningen, så behöver man inte gå omvägen via Vårdcentralen om det blir mer oro. Nu ser det här ut att ordna sig och jag litar på doktorn att det inte var något att oroa sig för. :)
   Vi har fått mera snö och det är så otroligt vackert nu.
   Kram!

 2. Judy

  The untouched newly fallen snow is bright and beautiful in your photo. Nice to hear things turned out well at the Health Center. I guess you could call your bus ride home the scenic route. Glad you got home safe. On the weekend we had severe winds and the snow was then covered with dried leaves and anything that wasn’t nailed down. Today it’s snowing again with a temperature of -15C. Stay warm. :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I just love this white snow. It’s so pure and clean. We had -12 today. :)
   Have a nice week! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>