Marja

Den långa resan.

Vi har fått lite snö.

vinterbild2

Det fortsätter att snöa och när jag vaknade i dag, var solen uppe. Jag brukar ju börja dagen med att gå från fönster till fönster och titta ut… inspektera domänerna så att säga. Måste kolla temperaturen, hälsa på alla björkarna m.m. I dag låg snötäcket så där gnistrande vitt och alldeles orört. Det blir nästan något heligt över det rena och vita. På balkongen har jag fågelspår, men på gräsmattan finns inte längre ens grannens kattspår, för de har flyttat. Sen förundras jag över att allt är så tyst. Det är som ljuden kvävs i den mjuka snön.

Jag tog bussen till Ålidhem, för jag skulle till apoteket. Mitt sår är bättre i dag, men jag behövde något att skydda det med. Jag har en liten favoritpark på Ålidhem också… den lilla Dungen med kryptallarna. Brukar titta in där på väg till affärerna i centrum.

vinterbild

Sen hade jag bokat tvättstugan och torkskåpet var strömlöst. I går var det ju mörkt i trapphuset och torktumlaren hade varit utan ström. Jag undrar vad det är som händer. I dag fungerade torktumlaren så jag kunde torka min tvätt i två omgångar.

I morgon måste jag ta en tur ner på stan, till HSB kontoret och reda ut saker och ting. Wish me luck!

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint med all den nya snön som fallit. Tystnaden av just nysnö har jag tänkt på när jag varit i fjällen. Här i huvudstaden har det också snöat. Men direkt tyst är det inte. Men i alla fall sol idag.
  Fint att ditt så är bättre och hoppas det fortsätter att läka fint.
  Håller tummarna för ditt besök på HSB kontoret.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Nej, det är nog svårt att hitta tystnaden i Stockholm. Just här ute på Tomtebo är det så väldigt tyst… snöplogen och bussarna är det enda ljud jag hör. :)
   Besöket på HSB gick bra.
   Ha en fin fredag!
   Kram!

 2. Judy

  Beautiful high snow sitting on the bicycles and in the trees! Happy to hear the wound is better. Nice to finish up with the laundry. Hope all goes well at the HSB office. Good Luck! Have a wonderful day/evening. Thanks for sharing the pictures and I love the purple tulips. :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The snow is so Beautiful, I feel I live in a wonder world. :)
   Have a nice weekend! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>