Marja

Den långa resan.

Så mycket snö…

snostorm2

Så det har snöat och stormat i helgen! Hela föregående vecka snöade det ju också och nu får det vara nog. Det är inte roligt längre. Vinden drevade snön i stora drivor och jag fick inte upp min balkongdörr. Trädgårdsmöblerna vinkade hej då… ses i vår igen… och grannens staket har försvunnit. Väldigt vackert med den vta snön, men ändå… Ute på gården har cyklarna nästan helt begravts i snön.

snostorm3

Jag vägrade gå ut både lördag och söndag och konstaterade att jag skulle klara mig med mat och dryck mer än en vecka hur bra som helst. Det blåste förstås in genom ventilerna uppe i förrådet, så jag har pysslat med att lägga ut fleecefiltar på golvet och byta till torra. Snön var så fin och torr att den kunde fångas upp fint av filtarna. Plåtslagarfirman som skulle komma i fjol och som fick en påminnelse i höstas, har inte dykt upp. Att få tag på hantverkare är faktiskt svårare än att få träffa en doktor på vårdcentralen.

I morse vaknade jag tidigt för att jag frös. Inomhustemperaturen har sjunkit igen efter allt stormande. Men det är bara att klä på sig och vänta på att elementen kommer i kapp. När jag tittade ut genom fönstret för att se om det slutat snöa, såg jag världens kö vid busshållplatsen.

snostorm

Det verkade som de hade stått där länge… några pratade i telefon, folk kom och gick hem igen, de flesta verkade frusna och hoppade upp och ner. Det snöade fortfarande, gatan verkade plogad, men cykelbanorna var inte plogade. De som brukar cykla eller gå till ex universitetet, hade väl tänkt ta bussen och en och annan bilförare hade kanske också lämnat sin översnöade bil hemma. Till slut kom en buss, som var proppfull och bara susade förbi. Och det här är ändå tredje hållplatsen från start. Bussarna skall gå med 10 minuters mellanrum, men inte förrän om 20 minuter kom en buss. Men det var inte den ordinarie bussen, utan bussen som kör skolbarnen från Tavelliden, men den stannade i alla fall och de frusna stackars väntande fick åka med.

Sen kom plogbilarna och jag tycker att bussarna har gått som vanligt resten av dagen. Men det var nog många som kom för sent till arbetet eller föreläsningar…och några gick hem och tog kanske en ledig dag.

Jag kände att jag var ju bara tvungen att gå ut, så jag tog den korta promenaden till Coop. Det nöp ordentligt i kinderna av vinden, men det var skön att komma ut.
När jag kom hem bestämde jag mig för att skotta ner all snö från balkongen så länge den var fluffig och lätt. Jag fick skuffa ordentligt för att få upp dörren och en massa snö vällde in på golvet. Det gick bra att kasta ner snön… jag hade ett litet handfat och en liten snöspade och snön var som sagt lätt. Knepet var bara att kasta den långt ut på gräsmattan, eftersom jag har en utskjutande uteplats under mig. Jag fick ett ordentligt motionspass.
Grannflickan vadade ut till fågelbordet bakom deras hus. Snön gick upp till låren på henne, men den var som sagt fluffig så det gick bra. ‘Fåglarna är hungriga’, ropade hon till mig.

Såret på bröstet blöder och vill inte läka helt. Borde jag vara orolig? Jag vill ju gärna gå på vattengympan på torsdag, eftersom jag missade förra veckans pass, så vi får hålla tummarna.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Oj, så mycket snö ni har ! Ja, nu räcker det förvisso. Är glad att jag inte stod där och behövde vänta så länge på bussen. man kan tycka att extraturer kunde sättas in när det kör ihop sig. men å andra sidan är det säkert bökigt på många ställen i Umeå dessa dagar. Även i Stockholm är det knepigt med tåg som inte går och där dörrarna frusit och vi har ju inte den kylan eller mängd snö ni har. Tågen verkar ha trasslat i hela landet.
  Vad gäller ditt sår på bröstet finns plåster som är rejäla och står emot väta. Kanske kunde det var en tanke. Men bäst är säkert att prata med VC. Hoppas det nu skyndar sig och läker.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag har vattenfasta plåster och sen är ju bröstet skyddat av baddräkten, så vi håller tummarna. :)
   Det kändes som att all snö kom på en gång, men så brukar det kanske vara… Det är ju himla vackert, i synnerhet i dag när solen sken.
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Wow! That’s a lot of snow. We have had similar weather and this morning when I opened the curtain in the kitchen our thermometer read -40C. The school buses aren’t running today. Many years ago, growing up in northern Alberta it had to be -40C or we had to walk to school.There is also a lot of snow and I think when spring comes flooding will happen unless it melts slowly. It’s amazing the birds can survive such frigid weather. Hope the wound heals quickly and you can soon enjoy the water. Have a wonderful week. :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Wow, that’s cold! I Think I’ve experienced -34 C once when I lived further North, but otherwise we seldom have temperatures below -28 C and not for many days in a row. Right now we have -20 C and that’s enough.
   The wound is healing and I have waterproof bandaid to put on for water aerobics.
   Have a nice week! Hugs!

 3. Lena

  Nej, bussarna hade nog problem hela dagen. På eftermiddagen när jag skulle hem från Ålidhems centrum så kom det ingen o sen ingen igen o så 3 nästan samtidigt. Fast jag hade ju inte bråttom så jag gick in i gallerian en kvart för det stod skolbarn vid hållplatsen. Säkert lika många som 2 fullsatta bussar :-D
  Tips för några tulpaner som du kan ställa ut på balkongen nu när du skottat :-)
  https://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/pyssel/sofia-gav-tulpanerna-evigt-liv–se-smarta-knepet/?fbclid=IwAR0R0qmAzTlvgh2bQHKFnXv2CDzksK_78r88Hw6iJwuJ6Z9zybd1zKyllx4

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, jag kan tänka mig att bussarna hamnade i otakt med turlistan. Jag var i stan i dag och då funkade de i alla fall.
   Tack för tipset med tulpanerna. Det blir ju väldigt vackert. Ska prova nån gång. :)
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>