Marja

Den långa resan.

Solsken i dag.

sno10

I morse sken solen på den bländvita snön och det var nästan så jag fick ta på mig solglasögonen när jag skulle titta ut. Nu kunde man se hur snön drevat upp i hörnet med buskarna. Ser ut som en upp-och-nedvänd båt, men snön på bordet ser ju lite ruggigt ut… som en vit kista. Grannens staket är gömt under snön och jag kan garantera att ingen genar över gräsmattan nu. Ha,haa.

Jag for ner på stan… till apoteket, biblioteket och lite andra ställen. Skyndade mig sen hem, för det var både kallt och halt att gå. Inget väder att strosa omkring, med andra ord. På Renmarkstorget hade kommunen byggt den sedvanliga ’borgen’, som numera är en kana. Det fanns inga barn där på eftermiddagen, bara några tonårsynglingar som tyckte det var kul att åka nerför.

snokana

snokana2

Det där röret skulle jag nog inte vilja åka genom. Jag skulle säkert fastna, men en smal yngling for igenom. Det blir ganska isigt och halt precis under kanorna och jag minns att ungarna for ända ut på gatan i fjol. Nu är det ju en gågata, så det gör väl ingenting. Vill man inte åka kana, kan man sätta sig och vila på bänkarna med renskinn.

snokana3

Jag såg att man höll på och byggde en labyrint av snöblock på Rådhustorget. I fjol tyckte barnen, och de vuxna också, mycket om att springa i den. Till slut blev det så halt att de blev tvungna att sanda i den.

Bussen var knökfull när jag for hem. Chauffören fick säga till flera gånger att folk som stod skulle gå bakåt. Jag brukar stiga på en hållplats innan Vasaplan och då finns det oftast sittplats. Fast jag får ju lite klaustrofobipanik när det är så där fullt, men nu har jag kommit på att det känns lättare om jag försjunker i min mobil. Ultrabussarna har bra wi-fi, så man kan skrolla på instagram, läsa nyheter och bloggar m.m.

I kväll har jag plockat bland mina pysselgrejer. Det är ju Alla hjärtans dag snart och jag brukar alltid scrappa kort till mina flickor. Nu hade Johanna städat bland mitt scrapmaterial och organiserat så jag hittade ingenting. Som vanligt alltså. Jag har för mycket material och har totalt köpförbud. Få se vad jag får ihop.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att komma ut ett varv även om det både är mycket snö och kyla. Fint med renskinn på bänkarna och skönt att sitta en stund och vila trötta fötter.
    Varm kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, frisk luft är ju alltid uppiggande och man får ju klä på sig ordentligt. 🙂
      Ha en fin torsdag!
      Kram!

  2. Judy

    Beautiful sunny day for you to enjoy! Quite a contrast from the same view as yesterday. The reindeer skins on the benches are unique. Would they be warm to sit on? Have fun creating your lovely Valentines for the girls. Thanks for sharing your pictures! Have a wonderful evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Oh yes, the sun makes a big difference. 🙂 The reindeer skins are warm to sit on prividing they are not wet. I don’t know if they take them Indoors for the night, but I think they do, cause otherwise there is a big risk that they will be stolen. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs!

  3. Inga-Britt Gustavsson

    Så mycket snö ni har ! Ser härligt ut i mina ögon …
    Men bry dig inte om att åka i nåt rör Marja !
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ha,haa… lovar att jag inte åker någon kana överhuvudtaget. Det är vackert med snön och jag gillar snön så länge den inte yr omkring. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.