Marja

Den långa resan.

Snöhög och nytt Marimekkomönster.

snohog

Kolla vilken enorm snöhög jag har under mitt fönster. Är inte så förtjust. Kanten vid cykelvägen är kommunens område, men den här högen ligger långt in på vår gräsmatta och kör de inte bort snön, blir det blött när den smälter. Grannen är inte heller förtjust. Han var ute med röda käppar i morse och markerade sitt revir. Läste i tidningen i dag att vi ännu inte nått fjolårets snömängd. Tycker vi inte behöver sträva efter det heller.

I dag har jag varit och klippt mig och bokade ny tid igen om fem veckor. Så skönt att ha det inbokat. Det blir dagen före min födelsedag.
Sen har jag tvättat och torkat upp en stor pöl vatten som höll på att fara in i elskåpet i foajen. Nån olydig hade tagit in sin snöiga cykel för att tina upp, antar jag. Hen kunde ju ha sopat av den värsta snön innan i alla fall. Nåja, jag lyfte ut cykeln, torkade som sagt upp efter den och skrev en lapp på ytterdörren vad jag gjort… med namn och telefonnummer. Föreslog att vederbörande skulle sopa av den värsta snön och sedan ställa cykeln i sin egen dusch.

I går såg jag att det nya Marimekko-mönstret av Oiva Toikka fanns på Åhlens. Muggar och stora och små fat.

marimekko2

Mönstret heter Eläköön Elämä (=Leve Livet) och är ganska enkelt… stora blommor i rött, grönt och rosa, samt en liten gul blomma. Muggarna stod med den röda blomman utåt, men jag ville ju visa dem från alla sidor, så jag stod och vred och vände på dem och klirrade så att en personal kom springande. Fick förklara vad jag höll på med och lovade ställa tillbaka muggarna som de varit. Nästa gång jag går dit ska jag fotografera faten också… eller så går jag till Designshopen och börjar om från början där. Jag har inte än bestämt mig för vad jag tycker om designen. Lite för enkelt kanske… ?

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag känner också att det är mycket ‘back to basics’ i mönstret. Enkelt och färggrannt. Faten var väldigt fina också. :)
   Kram!

 1. Judy

  Love the snow pictures! You sure don’t want to strive for last years record. Good advice for the bike owner. The mugs have a pretty simplicity about them. The one with the small yellow flower is my favorite along with the white and green ones on the cup beside.Have a wonderful evening. :) Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The mugs have the same pattern, i’ve just turned different sides to the camera. :)
   Have a nice week! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>