Marja

Den långa resan.

Alla hjärtans dag eller Vändagen.


allahjartansdag

allahjartansdag2

Alla hjärtans dag i dag… eller Vändagen, som man valt att kalla den i Finland. I år blev det väldigt enkla kort till mina två älsklingar, men de uppskattade dem i alla fall mycket. Kanske främst för de fina orden jag skrev inne i korten.

I morse steg jag upp med tuppen, för att fara till Hälsocentralen för blodprover på fastande mage. Det var nollgradigt, regnet hängde i luften och de höga snöhögarna håller på att sjunka ihop. Vilka tvära svängningar vädret kan ta. Tänkte att man måste faktiskt ta tillfället i akt och njuta av de vackra dagarna, för de varar inte så länge. Sen kommer det andra vackra dagar av en annan sort att njuta av.
Jag hade bokat tid, men var ute i god tid och fick komma in med detsamma och själva besöket tog bara fem minuter. Så jag var färdig innan jag ens skulle vara där. Hade tänkt åka hem direkt och fortsätta sova, men kände att luften var alldeles för skön … så jag promenerade i sakta mak till Ålidhems centrum och strosade in på Lidl och köpte bl.a. nya tulpaner. Egentligen skulle jag ju ha köpt billiga rosor, men jag kände för tulpaner. Det blev vita den här veckan, med lite lila strimmor i.

Sen åt jag frukost och sov ett par timmar på soffan… lagade lite mat och så var det dags att fara på vattengympan. I dag var vattnet hett. Jag knäckte till ryggen när jag steg av bussen och fick lägga mig på en av de smala bänkarna i omklädningsrummet och stretcha SI-leden… eller ’päronmuskeln’ som min sjukgymnast kallade den. Jag var väldigt klumpig i vattnet och en och samma kvinna råkade ut för mig tre gånger… först backade jag in i henne, sen slog jag till henne med paddeln och så fick hon den mjuka slangen (nudeln) i huvudet. Då ställde hon sig framför mig och tyckte att vi skulle ta ett snack om vad jag har emot henne. Ja, vad har jag emot henne? Det funderade jag på och kom fram till att jag kanske var lite omedvetet irriterad på att hon tagit min plats. Nej, det var nog bara att jag inte hade någon styrsel över min kropp p.g.a. ryggen.

I morgon ska jag gå med min kompis på ett evenemang för seniorer som kommunen anordnar på Väven. Det blir mingel, fika, dansföreställningar och en föreställning av Tantteatern, som jag verkligen ser fram emot. Alla biljetter är slutsålda och vi fick de sista platserna… högst uppe på balkongen. Jag vet inte ens hur man tar sig dit upp om man inte vill klättra i de ganska branta trapporna. Men det ordnar sig och det ska bli trevligt att komma ut.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Judy

    Nice cards and the words inside would mean a lot as they come from the heart. Hope the blood tests turn out good. Your tulips sound lovely. 🙂 You had quite the time at the water class. I’m sure the lady didn’t think that was done on purpose.Have fun with your friend at the senior’s event. Go slow up the steep stairs. Have a wonderful weekend. Hugs! Judy

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Thank you, Judy! The lady at the water class was just joking when she said she wanted to talk about my behaviour. 🙂 The senior’s event was nice and we could take the elevator to the balcony. 🙂
    Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.