Marja

Den långa resan.

Gula tulpaner och en sjö på gården.

tulpaner13

Ville ha en stor tulpanbukett den här veckan, så det blev en med helgula tulpaner och en med gula med orange inslag. Här samsas de i samma vas, men i dag har jag separerat dem, så jag har två fina buketter. Jag brukar vänta med de gula till påsk, men i år är påsken så sen, så tulpansäsongen kan kanske vara slut då.

Det har varit plusgrader hela helgen och snön smälter i rasande fart. I går tog jag en lång promenad ner till sjön, men jag gick inte ut på isen. Det var fortfarande några skidåkare som hade vågat sig ut.

nydalasjon10

På vår gård har det bildats en sjö av smältvattnet… och vaktis letade förtvivlat efter brunnen, som varje vår måste rensas från is för att vattnet skall kunna rinna ner. Han hittade den inte, trots att han hade en metalldetektor. Konstigt! Jag hade bråttom till bussen, men försökte ändå peka ut var jag trodde att den fanns i vattenmassorna, men när jag kom hem igen verkade det som han ändå inte hade hittat den. Måste ju vara någon felkonstruktion på hela avrinningssystemet, eller så är brunnen alldeles feldimensionerad. Vi har haft samma problem varje vårvinter… stått och hackat isen som frusit på natten, så att vattnet kan rinna ner.

Ny vecka i dag och jag har påbörjat ett nytt projekt. Tänkte att jag mår bättre om jag håller mig sysselsatt, så jag for iväg till båsloppiset Rebuy på Mariedal och bokade ett bås för 10 dagar. Jag måste få mer utrymme i mina skåp, så jag skall sälja bort sånt jag inte använder och sånt som jag stuvat undan i förrådet. Lite kläder, skor, byttor, en fin ryggsäck m.m. Det är ju så inne att ’dödsstäda’, fast det är egentligen inte det jag gör, utan jag blir helt enkelt stressad av att ha saker jag inte använder. Jag brukar ju bära en hel del till Myrorna, men nu känner jag för att sälja. Vet inte om jag kommer att få någon vinst, för det är inte billigt att hyra bås, men jag har åtminstone något att pyssla med och skingra tankarna… I morgon ska jag sätta prislappar på varje sak och på onsdag kväll far jag och ’pimpar’ båset. Sen kommer jag att fara dit ca varannan dag för att fylla på och hålla ordning. Det är tredje gången jag gör detta. Första gången var precis efter det jag flyttat och hade mycket fina saker att sälja… andra gången var för fyra år sedan…

Jag fick en kallelse till en ny, mera noggrann röntgen av mitt knä i dag, men tror knappast att det blir någon operation före sommaren. Tålamod, tålamod.

Ha en lugn tisdagsnatt <3  

2 kommentarer

  1. Judy

    Beautiful tulips! The birch tree forest is so pretty as snow has a nice shade of blue. Take it easy with your knee. Good luck with your sales. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Thank you, Judy! The sun is still very low in the sky, hence the long shadows on the snow. 🙂
    Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.