Marja

Den långa resan.

Dags igen…

rosor2

I lördags var det då dags igen för den andra begravningen på kort tid. I den vackra Mariakyrkan, där vi målar akvarell. Det var  vackert och stämningsfullt med vacker musik och en lågmäld präst. Men också mycket sorg och saknad. Jag träffade också flera gamla bekanta som jag inte umgåtts med på många år och det väckte förstås många minnen. Livet alltså… det går alldeles för fort.

I fredags var jag nere på stan och utanför Lagerhaus stod ett påskris med små tyllrosetter i stället för fjädrar. Det passar ju en allergiker som jag och jag gick in och köpte en förpackning. Jag kan ju inte ta in björkris heller, men tänkte att jag kanske kunde hitta blåbärsris att sätta rosetterna i.

paskris

I morgon ska jag till sjukgymnasten på Hälsocentralen. Ortopeden jag var hos skulle ju skicka remiss, men jag har inte hört något på en månad, så jag var ju tvungen att kontakta Hälsocentralen själv. Jag blev uppringd och ‘nej, det hade inte kommit någon remiss’… men sen plötsligt sa hon ‘ja, men här är den ju’. Jag vet inte vad jag ska tro. I varje fall är alla så upptagna att jag fick en tid hos en praktiserande student. Det är helt ok för mig, jag vill bara ha ett träningsprogram som jag kan göra hemma varje dag fram till operationen. Men jag är lite sur över att jag missat en hel månad på grund av… slarv eller nonchalans eller…

De blåser stormvindar ute… kalla nordanvindar. I natt ven det i knutarna och nu har det börjat igen. På min balkong har snöspaden och den lilla piassavan flugit runt och jag hörde att grannen ovanför var ute och stökade runt på hans balkong. Hans balkongskydd hade slitit sig och fladdrade ner till mig.

I fredags var sopmaskinerna och sopade rent på vår gård. Allt var rent och fint och cyklarna stod i raka led, MEN den ihopsopade högen hade lagts på vår ena gästparkering… och har legat där hela helgen. I dag fortsatte de sopningen och högen växte över båda gästparkeringarna. Och där ligger den nu. Jag var på Myrorna och fick ett sms från ordföranden, som undrade vem han skulle kontakta. Det är ju omöjligt att få tag på någon per telefon, så till slut hade han gjort en felanmälan hos HSB. Suck!

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Begravningar blir så definitiva men jag tror också det är viktigt med ett avslut. Och visst blir det mycket sorg och saknad och på olika sätt.
  Trist att Hälsocentralen missat din remiss. Känns som om detta händer nu och då lite varstans. Men får du ett träningsprogram nu så är ju det bra.

  Vad gäller grushögen kan man ju undra vilka direktiv som getts till vem och från vem. Hoppas grushögen kommer bort snarast.
  kram och trevlig tisdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Javisst är det viktigt med ett avslut och det kan bli mycket vackert, trots allt.
   Grushögen är borta och nu ska jag ta tag i de höga snöhögarna… :)
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>