Marja

Den långa resan.

Annorlunda form.

tulpaner19

Det är lite speciell form på veckans tulpaner. Jag är inte så förtjust i rosa tulpaner, men köpte de här just för formens skull. Nu börjar vi närma oss påsk, så det blir väl dags för gula tulpaner och sedan tror jag att säsongen är slut.

I kväll var det akvarellmålning och vi fortsatte att måla vita liljor. Jag koncentrerade mig på bakgrunden den här gången och liljorna blev sådär. Jag fick i alla fall beröm av vår lärare … hon tycker att jag utvecklats och har börjat måla mer ‘akvarellistiskt’ , som hon uttryckte det. Jag borde måla mera hemma också, för det är ju så man lär sig och hittar sin stil… genom att måla mycket.

Det blåser fortfarande kallt och i morse var det ett par minusgrader. Var ute en sväng på dagen… gick till affären bara. Det är en lämplig promenad de dagar jag inte hinner gå ända ner till sjön.

Sen har jag haft en mailkonversation med förvaltaren på HSB om de höga snöhögarna nedanför mitt fönster, som kommer att förstöra vår gräsmatta när de smälter. Alltså, den där gräsmattan är ett evigt bekymmer för mig. Jag har försökt få honom att förstå att det inte är ‘vår’ snö, utan det är den snö som kommunen har skottat från cykelvägen och även från huset bredvid och den har inget att göra på VÅR gräsmatta. Jag tycker att den ska fraktas bort, men att föreningen inte ska behöva betala för det. Till slut bjöd jag in honom att komma och titta hur det ser ut.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Väldigt vackra och lite ovanligare tulpaner. Köpte liknande hemma i Stockholm, också rosa.
  Roligt med akvarellkursen och att du gör framsteg.Beröm är alltid trevligt att få.

  Vad gäller snöhögarna så bör ju de som fraktat dit den se till att den kommer bort och att kostnaden inte ska drabba er förening.
  Säker bra att någon från HSB kommer och tittar.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Tulpanerna blir bara vackrare dag för dag. Och spänstiga och krispiga är de.
   Har fått svar från förvaltaren att han skall komma och titta på snöhögen och sedan rådgöra med den enreprenör som vi har avtal med. Men…om jag har rätt så är det kommunen som skottat upp snön från cykelbanan på vår gräsmatta. Skall bli intressant att se om det händer något nästa vecka. :)
   Ha en skön helg!
   Kram!

 2. Lena

  Har för mig att man kan anmäla snöskottskador på kommunens sida.

  Lite info från trafikmötet på Tomtebo. Jag var inte där själv men hittade på fb som jag inte tror att du har. Men jag kan ha fel :-) .

  ”Tomtebo-Innertavle Socialdemokratiska förening
  Igår kl. 12:06

  Igår kväll anordnade föreningen ett öppet möte för våra grannar där vi pratade om framtidens trafikutveckling på Tomtebo. Inbjudna gäster var Mark & Exploatering samt Gator & Parker, på plats fanns även tekniska nämndens ordf. Lena Karlsson Engman och närmare 50 bosatta i området. Under presentationen fick vi information om arbetet med detaljplanerna för nya bostadsområden som Tomtebo strand & Tomtebogård och den nya högstadieskolan för Tomtebo/Carlshem/Carlslid. På lång sikt medför planeringen just nu en omdragning av 8:ans linje så den går genom Tomtebo strand istället för Ålidhem, en förlängning av linjen förbi Källplatsen samt en förlängning av Malmvägen till Tomtebovägen.

  Målet är att underlätta de nuvarande trafikstockningarna samtidigt som man genom cykel- och bussväg fortsätter arbeta för att Umeå blir en stad med hållbar trafikutveckling. Vi i föreningen tar till oss deltagarnas synpunkter och kommer fortsätta arbeta för att:
  - Bullerökningen från Tomtebovägen åtgärdas.
  - Cykelvägsplanering och underhåll anpassas till de norrländska omständigheterna.
  - Ökad tillgång till bussmöjligheter.

  Tack till alla från kommunens sida som deltog i mötet, det var mycket glädjande att så många i området tog sig tid att lyssna och diskutera vår gemensamma framtid! Trafikarbetet är en pågående process och det finns alltid möjlighet att höra av sig, antingen via oss eller direktkontakt, till kommunen med sina synpunkter.”

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena för informationen! Jag hade gärna velat gå på mötet, men jag hade vattengympa, som jag ju alltid prioriterar. Det är ju bra att man börjar planera och fundera i tid, för Tomtebo växer ju åt alla håll. Ska bli intressant att följa utvecklingen, men det kommer ju att ta tid innan Tomtebo strand blir färdigt.
   Och så snöröjningen:
   Entreprenören står för eventuella skador, sa förvaltaren, och det vet jag hände på Vargvägen med sönderkörda kantstenar och ett förstört äppelträd på min gård. Buskar och sånt kan vi ju kräva skadestånd för, men jag tror knappast att de bryr sig om en förstörd gräsmatta. Förvaltaren skulle komma och titta och sedan fundera med vår entreprenör vad man ska göra. Antagligen händer ingenting… men jag har i alla fall gjort vad jag kan göra. :)
   Ha en bra söndag! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>