Marja

Den långa resan.

1:a maj.

grattiskort2

Första maj i dag och min dotter Johannas födelsedag. Här är två sidor av kortet jag gjorde. De andra sidorna glömde jag tydligen fotografera.

grattiskort3

Kortet är gjort av spillbitar av papper och annat material som låg närmast till hands. Muminbilderna är decoupagade från servetter jag hittade en gång i Stockholm.

Hon tyckte mycket om kortet och fick också pengar via swish till valfri present.

Dagen har gått i långsamhetens tecken. Jag var trött och frusen i morse och min kompis ringde och mådde inte bra, så vi bestämde oss för att stanna hemma och vila. Jag blev lite stressad av att jag skall fara tillbaka till Lycksele redan på söndag, för jag har en del förberedelser att göra här hemma. I dag har jag skrivit ett protokoll, lagt papper i ordning för årsstämman, strukit en massa som blivit liggande och plockat fram målargrejerna i en låda på köksbordet, så de är lättillgängliga.Sen skall jag städa och rulla ihop alla mattorna, så att jag inte riskerar att snava på dem, tvätta kläder och sy en ny och fräsch nackkudde, för den gamla faller sönder. Jag har alltid min lilla nackkudde med mig överallt och den har faktiskt varit med mig, invirad i sånt där sterilt grönt tyg, på två operationer. Jag pratade om min nacke med narkosläkaren, men han var inte säker på att kudden skulle få komma med ända in i operationssalen den här gången, eftersom kraven på sterilitet är rigorösa. Å andra sidan skulle de se till att göra det så bekvämt som möjligt för mig. Min nackkudde har nog blivit som en snuttefilt för mig med tiden. Jag skulle nog inte riskera att lämna den hemma.

I morgon är det vattengympa… och det blir min sista för den här säsongen.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket fint kort du gjort! Och med stor omtanke. Kan tänka mig att Johanna blev glad över det.
  Lika bra att du nu vilar dig i form inför stundande operation och allt verkar ju väldigt genomgånget och fint förberett. Så även om nackkudden får vänta på dig så finns den ju där.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, Johanna gillar Mumin och annat finskt. I dag har jag sytt en ny fin nackkudde. :)
   Ha en fin fredag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>