Marja

Den långa resan.

Småfixat i dag.

akvareller

Påsktuppen åkte ner i byrålådan i dag och i väntan på sommaren, hängde jag upp ett par akvareller med blommor från fjolårets kurs.

I dag har jag småpysslat lite innan vattengympan, bl.a. sytt en ny fin nackkudde. I morgon förmiddag ska jag sy ett par kuddvar, så att jag hinner kasta med dem i tvätten på eftermiddagen. Tyget har legat länge i mina gömmor, så det känns skönast att tvätta det innan kudden hamnar i sängen.

Jag har också skruvat ihop en liten pall, som jag köpte i förbifarten på Ikea i lördags. Tänkte att jag eventuellt behöver något att sitta på i duschen.

stol

Så ser den ut ovanifrån. Inget konstigt. Fick bara en lustig tanke när jag provsatt den (med kläderna på, förstås) … funderade om de runda hålen lämnar mönster efter sig på den nakna huden. Vet inte ens om jag kommer att behöva använda den.

Sen har jag skruvat bort de nedfällbara broddarna på mina kryckor. De är bara i vägen och jag kommer (förhoppningsvis) inte behöva dem nu. Handtagen fick också sina mjuka vinröda skydd och jag justerade höjden med ett steg. Jag har blivit 1,5 cm kortare.
När jag en gång hade verktygslådan framme, skruvade jag åt hyllplanen på min steghylla. Det får jag göra med jämna mellanrum.

Vattengympan var ljuvlig. Jag försökte verkligen njuta av det varma vattnet, eftersom det var sista gången för mig… men tyvärr var damerna väldigt pratsjuka i dag. Det pratades högljutt både framför och bakom mig och det var lite irriterande. Hade gärna gått in i min bubbla och koncentrerat mig på rörelserna.

Nu är det kallt. Jag vaknade i natt av att jag frös och att det blåste ute. Kikade ut och såg att det regnade, men ingen snö som de fått längre norröver. Vi blev så bortskämda av det fina vädret…

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Lena

  Härligt att det blir operation så snart som på måndag. Du kommer väl ihåg att jag finns hoppas jag. Jag vet att det är läskigt och farligt att be om en liten tjänst men när man väl har gjort det känns det så gott för den som kunde ge ett handtag blir ju bara glad att bli tillfrågad. Tro mig, har varit där själv! Tänkte nästan bära ett bilbatteri flera km innan jag insåg att jag vågade fråga o då gick det ju superlätt att få hem det :-)

  I går kväll var det ju livesändning från studion i Junsele. Repris idag kl 1055 på SVT1. Annars finns den ju på SVT play.
  Slow tv därifrån kommer att fortsätta med +75 timmar på play till och med söndag kväll när det blir mörkt. Hoppas du har upptäckt att de lagt ut Höjdpunkter från alla dagar. Hela projektet har blivit en jättesuccé så jag hoppas att det blir återkommande varje vår :-)

  Önskar en trevlig avkopplande helg o att resan på söndag går bra. Samt att du har datorn med o uppdaterar lite hur det går :-)

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena! Jag har nog blivit bättre på att be om hjälp… bad ju till och med grannen att pumpa min cykel… :) Det skulle aldrig ha hänt för några år sedan. Tror att det är åldern. :)
   Älgvandringen har varit mäktig… har inte tittat så mycket, men min kompis är väldigt begeistrad.
   Tar inte med datorn till Lycksele, utan uppdaterar via Instagram. Kommer hem redan onsdag-torsdag.
   Kram!

 2. grandmother

  Haha, det beror nog på hur länge du sitter på pallen……… Vi har haft en likadan, fast svart, i många år i duschen men det blir aldrig att man sitter på den, istället hamnar schampon där. Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag misstänker att det blir samma här. Men det är bra att vara förberedd. Sprang förbi den på väg till kassan på Ikea och tog det som ett tecken… :)
   Kram!

 3. Ditte

  Skönt att det inte kom snö. Här föll lite snöblandat regn idag och även i går kväll. Men det var det lilla.
  Fint med dina blommålningar att titta på.
  Och bra med allt du har klart nu inför operationen.
  Önskar dig en fin fredag och hoppas att det fina vädret snart är tillbaka både hos dig och hos oss i Stockholm.
  Kram och trevlig helg.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! I dag fick vi hagelsnö, en konstig sort som piskade i ansiktet. Och det blåser iskallt.
   Ha en fin helg!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>