Marja

Den långa resan.

Ett icke planerat tandläkarbesök.

Så typiskt. Det blev ett oplanerat tandläkarbesök i dag. I går kväll tappade jag, för tredje gången, den lilla kompositbiten som skall skydda skruvhuvudet på det ena implantatet. Verkligen lämplig tidpunkt. Kunde knappt sova, för det stressade mig så. Ringde till tandläkaren direkt på morgonen och hade turen att få ta över ett återbud kl 11.00. Det tar 10 minuter att åtgärda, så jag hade nog fått komma i alla fall… i synnerhet när jag förklarade min situation.

I iskall blåst och med isregn i ansiktet gick jag genom Vänortsparken och spanade efter vårtecken… kastanjen hade stora knoppar och i de torra löven på marken, försökte en och annan scilla ta sig upp.

kastanjen2

När jag kom in på den skyddade innergården hos tandläkaren, lyste hela gräsmattan blå av scilla och tulpanerna i rabatten vid husväggen såg sprickfärdiga ut.

scilla3

Sen har jag sovit en stund på eftermiddagen, pratat med min kompis i telefon, tvättat, strukit och sett på Let’s Dance. I morgon ska jag gå och handla, städa och packa ryggsäcken.

Ha en lugn lördagsnatt <3

7 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att du fick tanden lagad! Ett stressmoment när detta hände kan jag förstå.
  Önskar dig nu en lugn lördag och att du kan vila.
  Stor kram!

 2. Judy

  Happy to hear the dentist visit was quick.The park is lovely during any of the seasons. Love the blue covered grass. Wishing you all the best for your surgery. Have a speedy recovery and take care. Have a restful week when you arrive home. Hugs! Judy

 3. Lena

  Hoppas du fick ett riktigt snyggt racerfordon och att sjukgymnastiken går bra. Samt att du får skjuts ända hem till dörrn!

  Lite information ang breddandet av bussvägen på Vättarnas Allé. Etapp 1 har börjat och berör ingen hållplats än men etapp 2, som startar efter semester i juli kan beröra Nornaplatsen och Älvans väg.
  https://www.umea.se/umeakommun/byggaboochmiljo/stadsplaneringochbyggande/kommunenbygger/gatorochtorg/vattarnasalle.4.6856729316a4c558ff0593f.html?fbclid=IwAR3j9x2Q5fIQ93y-CwEmeYlOgu8bFZUO7jqZzp-zrc65lh4fOQpyxN_6Y7E

  Håll dig nu i lugn o ro o se till att du läker :-)
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Snyggt racerfordon… ja, skjuts ända hem till dörren… nej…hon fick stanna kvar åtminstone en dag till. Bra att de breddar bussvägen och det blir ju en hållplats till lite längre bort.
   Kram!

   • Lena

    Jo, breddandet behövs för det körs ner i kanterna mellan hållplatserna. Har varit o kikat o de gräver upp hela vägen och bygger om. Jag berörs inte alls av avstängningarna eftersom jag har ungefär lika långt till Tomteboplatsen och Nornaplatsen. Hur de ska lösa saken till etapp 2 har jag ingen aning om men i värsta fall blir din närmsta hållplats Mineralvägen. Men de har säkert tänkt ut något smart. Eller också har du börjat jogga o slutat åka buss ;-)
    Hade jag en sån där trehjulig sparkcykel i bakfickan skulle du få den. Har sett fyrhjuliga sparkcyklar. Hujjamäj vad du skulle fara fram :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>