Marja

Den långa resan.

Det går lite knaggligt…

Det går lite knaggligt fortfarande. Just nu håller jag på occh trappar ner morfintabletterna…jag känner faktiskt abstinens och är illamående, samtidigt som jag inte har tillräckligt med smärtlindring.

I tisdags ringde en sköterska från ortopeden upp och ville kolla läget. Hon var mest intresserad av att jag inte haft något besvär med såret. Hon tyckte inte jag skulle ha för bråttom, utan ta rehabiliteringen i min egen takt…inte gå för långa sträckor utomhus och framför allt tänka på att jag ska orka gå hem också.

På kvällen hade jag glömt det rådet och gick iväg alldeles för långt. Vi hade årsstämma med bostadsrättsföreningen i en lokal två hus bort. Jag tog med mig min spikmatta, som jag satte mig på och kunde faktiskt sitta på en stol under hela mötet. Det blev ett jättelyckat möte och jag var alldeles hög av alla endorfinerna i min hjärna när jag kom hem.

Dagen efter fick jag förstås sona för den trevliga utflykten. Jag hade ont i hela kroppen och låg mest på soffan i dvala.

I går fick jag en leverans från ICA Maxi igen. Hade beställt allt ifrån toalettpapper, trosskydd, Ipren till en hel massa frukt och färska bär. Allt var fräscht och gott…så himla bekvämt. Det går ju absolut ingen nöd på mig.

Ha en fin helg<3

 

11 kommentarer

 1. Judy

  Thinking of you and nice to see the post. Sorry to hear that the pain is still quite bad. Take it easy and get lots of rest. Have a good weekend. :) Hugs! Judy

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Att man ska skynda långsamt, är nåt man brukar få höra men det är svårt…jag vet, hjärnan vill mycket men kroppen kanske inte orkar. Ta det lugnt och tänk på all tid du har framför dig. Bra att du ändå kommit dig såpass långt, och det blir bättre, sakta men säkert. //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Maria! Jag vet att det här tar tid och jag har egentligen inte bråttom själv… kanske snarare de i min omgivning som har sina funderingar.
   Ha en fin helg! Kram!

 3. Lena

  Smart sköterska som sa att du ska ta rehabiliteringen i din egen takt. Men jag förstår din frustration för du är ju van att vara ute rätt mycket, även om det inte blir långa promenader. Måste ju kännas som rena rama tortyren :-(
  Om det hade funnits tillgång till rullstol hade ju exet eller din kompis eller jag kunnat skjutsa runt dig lite grann. Har du frågat din arbetsterapeut om det? Det handlar ju även om psykiskt mående tänker jag i mitt stilla sinne.
  Eller ska jag åka till IKEA eller ICA MAXI o ”låna” en av deras och ta med till dig *fniss*

  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena för omtanken! På måndag skall jag till vårdcentralen, kolla såret och ev ta agrafferna. Allt ser bra ut på den fronten…jag tror jag är mest rädd för att nervsmärtan inte ska försvinna. Ska se om jag kan få någon hjälp där.
   Har skrivit ett svar på DM på Instagram också.
   Kram!

 4. Caanita

  Nu får du lov att vara egoistisk och bara tänka på dig själv. Det är ju lyckosamt att du fick göra operationen nu, när vi har vår och du kan vara ute i den mån du orkar.
  Va bra att sköterskan hör av sig, då har du möjlighet att rådfråga henne om det du undrar över.
  Lycka till och kämpa på!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Du har rätt…det är jag själv som bestämmer takten och av någon anledning är jag väldigt otålig. Jag tror jag är rädd för att det inte skall bli bra… Skall till vårdcentralen på måndag, kolla såret och ta agrafferna och se vilken hjälp jag kan få.

 5. Ditte

  Ja , att få smärtlindringen att fungera är ju ett krux. Men något två alvedon plus en ipren kanske kan bidra lite.
  Trevligt att du kom på mötet men förstår att du har ont idag.
  Önskar dig god bättring.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Två Alvedon och en Ipren brukar vara en bra cocktail för smärtlindring. Nu måste jag få morfinet ur kroppen innan jag börjar med det…kör förstås med Alvedon hela tiden. Funderar lite på akupunktur också eller om vårdcentralen kan låna ut en tens-apparat.
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>