Marja

Den långa resan.

Stödstrumpor i värmen.

stodstrumpor

Jag lyfter fötterna mot taket och trots värmen har jag stödstrumporna på mig. Den vita hellånga på det opererade benet, enligt sjukgymnastens rekommendation, och en tålös knästödstrumpa i bomull på det andra benet. Fötter och anklar sväller i värmen och även det opererade knät, som jag tyckte hade fått ganska normalt utseende. Men jag har en luftig klänning och fönster och balkongdörr på vid gavel, så jag har klarat värmen bra tills vidare. Jag har inte ens tagit fram fläkten än. Mot kvällen tänker jag gå ut på min promenad, troligtvis ner till sjön och myggorna. Så här fint var det där härom kvällen.

sjon9

Den här veckan har gått fort. I måndags var jag och klippte mig… i går for jag till sjukhusapoteket… för övrigt har jag varit hemmavid. Njuter fortfarande av den fina veckan med flickorna och i går fick jag en hälsning från Finland med en selfie på mina fina bröder. Min bror som bor i Västergötland har varit på släktträff i Åbo och då passat på att fara och hälsa på lillbrorsan. Jag blev så glad över att se bröderna tillsammans och började toklängta till Finland. Jag skulle ju kunna fara dit när som helst, men har bestämt att vänta till sista veckan i augusti, så att knät hinner bli bättre. Då har skolorna också börjat och det är mindre folk på färjan.

Jag har också suttit och pysslat mycket med min ‘junk journal’. Jag har bara hunnit med 14 utmaningar och juli månad är snart slut, så jag ligger långt efter. Men det gör ingenting, man får hålla på så länge man behöver.
Jag har bl.a. gjort en utmaning som hette ‘elements’. Jag tänkte på de fyra elementen och valde vatten, eftersom mitt horoskopmärke är fisken. Jag använde bl.a. en gammal akvarellmålning…

junkjournal4

Sen gjorde jag en rolig utmaning som hette ‘unconventional’ alltså okonventionellt. Jag funderade länge, men använde några foton från en utställning med Jean-Paul Gautier på Arkitektmuseet i Stockholm 2013. Bl.a. visades korsetten med spetsiga BH-kupor som designades till Madonna. I bakgrunden ett foto på Jean-Paul och Madonna. Rosorna har Johanna suttit och siluettklippt ur servetter och jag limmade dem med decoupagelim.

junkjournal6

Sen har jag gjort en uppgift som hette ‘washi galore’… d.v.s. överdåd av washitape, ett japanskt papperstape. Jag har hur många rullar som helst och det passade bra att använda dem. Jag gjorde ett slumpvis rutmönster och placerade Marilyn Monroe i en lucka.

junkjournal5

Det är så meditativt att sitta och pyssla med detta framför TV:n eller en stund på natten. Jag visar mera senare.

Ha en lugn torsdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Hej Marja ! Måste tala om att min dotter just nu befinner sig i , just Finland !
  Hon är där med sin sambo , vars mamma är från Finland . Så dom bor hos hans föräldrar , som har sommarställe norr om Vasa .
  Var åker du , när du åker till Finland ?
  Har en väninna , som bor i Harrström , söder om Vasa . Svenskbygderna . Där har jag varit en del .
  Det var alltid roligt att åka till Finland !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag åker till Björneborg, Pori på finska…3 timmar med buss söderut från Vasa. Det är min hemstad och min yngsta bror bor där.
   Kram!

 2. Ditte

  Så vackra alster du får till! Och det är ju verkligen ett pyssel att lyckas med detta. Men kan tänka mig att det är meditativt. Du har så många kreativa idéer och dessa utmaningar är ju ett bra sätt att få utlopp för i alla fall en del av dem.
  Skönt att din knä blir bättre och bättre. Och klokt att vänta med Finland för det är ju många människor som reser nu och med stor trängsel.
  Önskar dig en fin söndag.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja den här utmaningen ger ju mig något att sysselsätta mig med, eftersom jag måste vara så mycket hemma.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>