Friskvård i Sjukvård

Av , , Bli först att kommentera 5

Det känns så himla skönt att få en friskvårdstimme på AB modellen. Jag gick och tränade idag innan lunch och det var så himla skönt! Ett ordentligt benpass och lite mage och sen blev det tillbaka till kliniken för fortsatt arbete. Jobbade till 17 idag, det var sjukt stressigt mot stängningsdags för det rullade in en del patienter och jag som är alldeles för blond för att super-multitaska i stressituationer där jag har en tid att passa, fumlade mest bara omkring. Hoppas patienterna som var kvar när jag for, fick fara hem och sova i egna sängar istället för vårdavdelningens. Tänk om jag hade varit orsaken till att dom blev felaktigt inlagda? Då hade jag ju sagt upp mig och sökt nytt jobb i en ny bransch.

Har haft en himla fin dag på jobbet idag. Det blir lätt att man vänjer sig med nya uppgifter då man roterar på kliniken. Det känns kul att få göra det. För mig är det så otroligt viktigt med miljöombyte så jag tackar och tar emot för den möjlighet jag har ”fått” för att få utvecklas lite. Situationstecknen är menat för att jag sällan anser att vi bli erbjuda någon typ av utveckling på mitt ställe. Jag känner inte att jag har fått det iaf. Istället är det så att jag har fått jaga själv det jag vill utvecklas inom. JAg är ju rätt så framåt och drivande så för mig är det inga problem men alla är ju inte lika som jag så dom stackarna blir ju i skymundan och utvecklas kanske inte på samma sätt. Jag tar verkligen för mig och tar vara på alla möjligheter jag får när det gäller att lära sig nya saker,andra gör kanske inte det och blir inte heller erbjuden att få lära sig nytt så det är ett minus. Men förhoppningsvis så vänder det tillsammans med dom andra områdena som är på väg att förbättras. Hoppas*

 

Usch vad jag yrar på. Har totalt tappat tråden, för mycket endorfiner från friskvårdstimmen antagligen? :P Godnatt

Bli först att kommentera

Luftigt och ledigt

Av , , Bli först att kommentera 5

Efter en dag som denna så känns det otroligt välkommet med lite lugn som drar över NUS. Platser finns att tillgå, extra personal finns då alla platser/avdelningar inte är överbelagda, det finns tid och ork att ta hand om patienterna lite mer. Otroligt skönt! Själv har jag inte haft något särskilt patientansvar idag, det blev mer mot eftermiddagen och då kan man pyssla om dom 2 man hade, lite extra mycket. Jag har dessutom fått tid över att få göra rent diverse utrymmen och göra i ordning rutiner för lite småpyssel jag har länge velat få bortgjort. Det är så skönt att faktiskt få lite avsatt tid för sådant! Det är nödvändigt! Veckoplanera i schemapärmen har jag hunnit göra också! Det känns som en produktiv dag. Mina nya kollegor har fått sig en omgång med information/kunskap jag besitter som är nödvändig för dom att veta och jag tycker det känns lämpligt att ösa på med lite mer information nu när dom fått bli lite varma i kläderna.

 

Tänk om alla dagar kunde få kännas så här bra! Att man verkligen varit till nytta och kunna lägga ner lite extra tid och energi på dom som behöver det. Kollegor eller patienter! Nya medarbetare måste få sig en välkomnande hand in i gemenskapen och kunskapen kring den nya arbetsplatsen så lite extra tid att få umgås med dom är också väldigt viktigt tycker jag.

 

Mer av detta!

Bli först att kommentera

Inspiration

Av , , Bli först att kommentera 3

Har varit på ett möte nu på kvällskvisten och det har varit så otroligt intressant! Det mest inspirerande mötet hittills kan jag lova! Gissa om jag är redo för att förändra saker och ting! Nu vill jag få med mig resten av världen så vi tillsammans kan ta kliven mot den stora satsning som behöver göras för att få en förändring inom sjukvården!

Här ska det bli andra bullar minsann!

 

Inspirationen flödar, internet är fullt av möjligheter att ta tillvara på. Låt oss nu få vår vilja igenom så det blir en ändring i hela Sveriges sjukvård, en förändring som vi kan vara stolta över att ta del av!

Gud så taggad jag är!

Bli först att kommentera

Skralt flöde

Av , , Bli först att kommentera 2

Sämre med uppdateringar från min sida. Har haft en otroligt späckad vecka. Jobbat alla dagar och har dessutom haft pojken så det är inte mycket energi över till något bloggande.

Det har börjat spånat på ideér för sommarens planer. Vilka vårdplatser blir kvar på huset? Blir det sommaravtal? Är det bara ssk som får detta sommaravtal? När ska undersköterskorna bli prioriterade och få någon klapp på axeln för allt hängivet arbete dom gör? Jag tror att det kommer bana utför snart. Ordentliga löneökningar till både ssk och usk är på sin plats om man vill ha kvar folk på avdelningarna.

Hur det blir för läkarna i detta kaotiska vårdstyre är för mig en ren mardröm. Vi på golvet får våra patienter och det är dom som är på avdelningen vi har hand om, men läkarna får ju springa på akuten, ha mottagning, vara på avdelning etc etc. Dom har begränsade antal platser att röra sig med och mer tight blir det. Jag avundas dom icke i den tid som är och som komma skall. Usch.

Nä om det skulle få bli vårdens tur att bli prioriterad. Om det blir vår tur att faktiskt få ta den av någon satsning som ”högre makter” bestämt sig för att lägga krut på, tänk va underbart det skulle vara. Det är visserligen en dröm som jag tror vi alla har men så skört som det är inom branschen nu så kanske den drömmen är nära att bli sann? Vågar man hoppas på det eller ska även den lågan släckas?

Näe! Nu är det sängen och John Blund som står på agendan. Jag har haft en ledig dag idag.. WOW säger jag bara. Det känns som att jag haft värsta semestern. Imorgon är det back to buisness.. Känns ju lite både och, men jag ska träna innan det är dags att stämpla in så det blir åtminstone något att se fram emot.

Adjökens,

Bli först att kommentera

Slopa Karensdagen

Av , , Bli först att kommentera 2

Har sagt det länge och säger det igen; SLOPA KARENSDAGEN

Iaf inom vården. Det är ju befängt att vi som vårdpersonal inte ska ha råd att vara sjuk, eller samvetet för det heller, utan att det ska ruinera oss. Det måste bli en ändring någonstans i detta led. Har sagt sen jag började på mitt jobb att vi definitivt borde ha slopad karensdag, åtminstone under våran högsäsong men helst hela året om! Det är vi i personalen som är utsatta mest för dessa sjukdomar och det finns inget skydd i världen som hjälper oss från att vara garanterat frisk år efter år. Trots att vi utför en god vård med exemplariska hygienrutiner på jobbet så hjälper inte det mot dagisbaciller eller bussbaciller.

Jag har turen att , peppar peppar, inte vara drabbad av så mycket sjukdom trots en liten 3 åring. Han har heller inte, peppar peppar, varit sjuk mer än 2-4 ggr på 3 år då vi vabbat. Men mycket kan hända när åren går. Men jag vet med mig att jag har varit på jobbet kanske 2 ggr med feber och tryckt i mig alvedon istället för att vara hemma. Därför att jag vet hur jävligt det är när det inte finns folk som kan komma in och jobba. När det inte finns hjälp att få tag i och avdelningen är i total kaos så är det ingen tvekan om att jag hellre kommer in och jobbar än ligger hemma och trycker alvedon. Det blir ju jag som får använda munskydd och välja patienter som inte är helt immunsupprimerade, men det är för mig en fis i rymden. Huvudsaken vi ha folk på golvet som kan ta hand om dessa sjuka patienter.

Att behöva känna sånt ansvar är inte att rekommendera. Att du sätter dig själv i andra rummet och din hälsa, är just det som får oss att gå in i väggen. en efter en.. Tanken av att man dessutom redan får minimilön, i princip, för det slaviska jobb man utför får en inte att känna sig mer motiverad till att stanna hemma 1-3 dagar gratis. För det är så det märks på lönen. Kapa bort 3 dagar utan lön, det är flera tusen som försvinner och månaden blir ännu svårare att få ihop. Ensamstående har det ännu värre! Samtidigt som hyrorna höjs och löneutvecklingen inte existerar så blir det bara pannkaka av allt. Dags att ta hand om folket kanske?

BORT MED KARENSDAGEN, NU !

Bli först att kommentera

Universal Soldier

Av , , Bli först att kommentera 3

Bli först att kommentera

Dödssiffror pga fel prioriteringar

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag hyllar självklart NUS för initiativet till att testa 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön för 8. Dock är det väldigt snålt att endast testa 2 avdelningar som får vara piloter. Det är inte rimligt. ALLA avdelningar, mer eller mindre, blöder! Medicinblocken, för att nämna en, är i desperata behov av hjälp och stöd och det är NU! Där avdelningar har stängda vårdplatser, t.om stängda avdelningar pga personalbrist, där är det väl mest aktuellt att testa 6 timmar ?

Kirurgen, Infektion, Ortopeden, OP centrum, IVA, MAVA, Kardiologen, för att nämna några av mina kandidater iaf. På dessa områden är det stängt avdelningar med vårdplatser och tvåsiffriga uppsägningar pga för hög arbetsbelastning. Sjukskrivningarna är minst lika stora!

Hur mycket mer människor ska det behöva gå sönder för att någonting stort faktiskt händer från regering/politikernas sida? Hur mycket fler människor ska behöva få lida? Inte bara personal, patienter också såklart! Vi snackar dödssiffror på grund av fel jävla prioriteringar på politisk nivå! 

 

6 timmars arbetsdag ökar de ekonomiska vinsterna i längden.

Bemanningsföretag

MÖLNDAL har fått det att fungera bland annat.

 

 

 

Bli först att kommentera

Kom Igen Nu Chefer!

Av , , Bli först att kommentera 5

Imorgon har jag min första lediga dag på denna 8 dagars period med arbete. Har gått väldigt bra att stå ut med allt misär denna vecka. Vi har haft en bra start på veckan, mycket extra personal och faktiskt en del tomma platser iom hemgångar bla. Det har rullat på fint.

Dock är ju extra personalen ett misstag då det uppenbarligen är svårt att räkna ihop till rätt antal personer som ska vara på plats på dagarna, men det tackar vi och bockar för! Har hunnit med så mycket med patienter, nya medarbetare, nya rutiner som ska införas, studenter.. ja det mesta har hunnits med och det känns jätteskönt! Är så glad över att jag har fått tid att faktiskt få pyssla på med patienterna som behöver det lite extra. Jag hade ett par sådana patienter på min sida denna vecka och det känns fint att dom fått sig lite ompyssling UTAN att det ligger och stressar en tanke i bakhuvudet på att man måste skynda vidare till nästa patient. Älskar sådana här dagar! ALLA dagar borde få vara såhär fina som jag tycker att mina har varit.

 

Har kollat in lite jobbansökningar idag. Gör det faktiskt varje dag. Vet inte varför.. Har en fast tjänst på ett jobb som jag verkligen ÄLSKAR, det är ju typ som mitt andra barn och det vet alla som känner mig att jag tycker. Men det känns som att man vill ha koll på vad som finns ute, ifall det blir helt katastrofalt olidligt och ohållbart att jobba kvar. Hittills har jag inte hittat något som lyckas locka mig.. Vet inte vad annars jag kan tänkas vilja göra.  Sjukhuset är sååå roligt! Älskar min avdelning och det är ständigt nya saker att lära och lära ut för den delen. Det är nog det jag gillar mest med vården. Det finns alltid MER och NYTT att lära sig. Man slutar aldrig lära sig saker och för mig är det otroligt viktigt!

En annan otroligt viktig sak är mina kollegor! Vilka stjärnor! Vissa lyser såklart starkare än andra men alltså.. WOW. Dom är så underbara. Det är en sån stor orsak till att man trivs så bra som man gör. Utan mina kollegor så hade jag aldrig orkat ta mig igenom allt tjafs man fått stå ut med under åren. Ni är så jävla bra! Finns inga som är lika bra på att göra det ni gör, som just ni. Så jag hoppas att det inte är bara jag som märker det.

Jag hoppas att det märks av vilka som verkligen INTE GÅR ATT ERSÄTTA. Den ruljansen och efterfrågan som finns på vårdpersonal nu är ohållbar. Har man hittat kompetent, stabil personal som vill vara på det stället dom hamnat på, så borde det väl vara upp till alla chefer, avdelning/verksamhet/vo, att göra allt i sin makt för att behålla personerna? Vårdkvalitén blir hotad till det sämre och den måste vi väl jobba för att bibehålla och förbättra? Om det ska vara möjligt så går det inte att kasta bort personal som om det vore snorpapper! Hade jag varit chef, tack och lov för att jag inte är det, men då hade jag inte vela vara chef över ett ställe där inte kan behålla vårdkvalitén pga att man inte kan möta personalen på det plan som behövs för att det ska vara en bra deal för dom att jobba kvar där. 

Nä nu blir det mycket surr.. Är vaken alldeles för sent. Måste sova,kanske kan bli mindre rörig i inlägget för imorgon.

Bli först att kommentera

Plötsligt händer det!!

Av , , Bli först att kommentera 7

Jag är helt tagen på sängen över att det faktiskt har tagit ett beslut som är helt jävla otroligt fantastiskt bra!! 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön!! HURRA! Ska det vända nu? Är det på väg? Våga man hoppas?

Nu är det 2 avdelningar, jag hoppas det är avdelningar, som ska få testa detta 6-timmars projekt. Hoppas dom verkligen tänker till och låter dom värst drabbade avdelningarna kanske, bli försökskaniner. Nu får det vara slut på detta vård misär!

Självklart ska vi väl åtminstone testa 6 timmars arbetsdag!? Vi måste utvärdera en testperiod innan man kan slopa en sån briljant idé!

Moderaterna är väl såklart, bekymrade över pengar. Det är väl frågan om HUR I HELA FRIDEN SKA VI KUNNA FÅ BEHÅLLA LÖN FÖR 8 TIMMAR NÄR VI BARA JOBBAR 6 ?!?!?!? 

Typiskt moderater..  (är inget fan av dom blå som ni märker..)

Men jag förstår inte varför, när det kommer till vården, allting ska ifrågasättas så jävla mycket? Är det inte värt att folks liv är i säkra händer med resurser och kompetent personal att ta hand om dom? Är det inget vi siktar på allihopa? Ska vi gå omkring och vara rädda för att ev skada oss, bli sjuk eller behöva hjälp? NEJ! Jag vill vara säker på en god vård med kompetent personal som har resurser att utföra det som behövs om jag skulle bli drabbad av någon sjukdom eller om, gud förbjude, min son skulle bli det. Kan inte påstå att jag känner mig trygg idag med det vi har här i Sverige.

Kosta va det kosta vill! Lägg om nå annat skit som tickar iväg med massa pengar vi aldrig får se röken av! NU är det dags att satsa ALL IN på sjukvården och allt som hör därtill! Sjukvården är ett område som alltid kommer att finnas och som behövs, om det är blödning där så faller ju allt runtom! STOPPA BLÖDNINGEN TILL VARJE PRIS. (stulet citat) Upp med löner också! Nu är det politikernas tur att bevisa vad ni går för, vars ni står och vad ni vill att utvecklingen ska leda mot.

Är så upp i gasen över detta så adrenalinet skulle kunna räcka till ett ultramaraton!

 

Bli först att kommentera

Flex In

Av , , Bli först att kommentera 5

Huvva.. Känner lite att pyr i magen. Jobbet är kaotiskt. Idag är det måndag och det brukar oftast vara den värsta dagen. Rörigt efter ledighet, upprört efter helgen, flytta patienter, nya patienter för dom som kommer och ska jobba efter ledighet, stressigt för chefer att åtgärda ev sjukfrånvaro, vak etc.. Ja.. Och som om det inte är nog så är det student/kandidat säsong så man ska inte bara försöka ha koll på sitt eget arbete och patienter, man ska trängas med massa studenter/kandidater också!

Dont get me wrong, jag vet att vi är ett Universitetssjukhus och det här är ofrånkomligt att slippa studenter. Men ibland är det bara mer påtagligt att handleda dom än andra gånger. Ibland är det bara så jobbigt att vi ska trängas på ronden med massa kandidater som liks bara är tillfälliga på stället så det är inte alltid lättast att hålla humöret uppe. Jag är givetvis jätteglad över att det är folk som faktiskt vill fortsätta utbilda sig inom vården, tummen upp och vågen! Men ibland är det som sagt bara jobbigt med nytt folk..

 

13.30 är det tänkt att mitt pass ska börja. Kommer givetvis stämpla in tidigare för att kunna få extra med tid att läsa på nya patienter, se vilka eventuella stressområden som finns som jag måste undvika att bli insugen i och sen blir det automatiskt lite kackel om hur helgen har varit etc.

Hoppas det blir drägligt att jobba ikväll. Hoppas vi har det under kontroll och att det är mer lugnt på jobbet än stressigt och kaotiskt.

Men nog brölat om detta. Jag måste klä på mig, dricka en proteinshake och sen knata iväg till en mammaledig kollega för att överlämna mitt gamla bebisgym. Adios!

Bli först att kommentera