Enkelt och gott halloumirecept
Halloumi är en av mina favvoostar. Den har en så egen konsistens att det blir en kul kontrast till det mesta. Hittade detta goda recept där man faktiskt inte grillar den vilket verkar blivit en standard hos många. Kul i alla fall att man vågar sig på lite vegetariska alternativ på grillen! Hur som helst är detta ett recept på en lite lyxigare och lite nyttigare fredags måltid. Mycket enkelt kan dessutom tilläggas!
Halloumi på tomatbädd 2-4 port
1 pkt halloumi
2-3 st stora tomater
1 pkt eller ca 2 dl kokta kidneybönor
1 gul lök
3-4 vitlökar
10 cm purjolök
olivolja
peppar och örtkrydda
Fördela kidneybönor, en grovt hackad lök, skalad hel vitlök och strimlad purjolök i en ugnsform.
Skär tomaterna i halvor och lägg dem i formen.
Skär halloumin i 1/2-1 cm tjocka skivor och lägg dem på tomaterna.
Skvätt olivolja över och krydda ordentligt.
Ställ in i ugnen på 225 grader och i ca 25 min
Jag serverade fullkornscouscous till men detta passar bra till det mesta eller precis som det är i sig självt. Bönor är nämligen en utomordentlig källa till båda protein, kolhydrater och mineralämnen. Så snåla inte på kidneybönorna!
Senaste kommentarerna