En liten del av Gotland

Efter att ha cyklat runt halva Gotland i både spöregn och solsken, njutit av vidunderliga utsikter vid kusten och shoppat loss på loppisar i de små byarna känns det skönt att vara hemma igen.

De var dock en fantastisk semester med den frihetskänsla ett liv på vägarna ger och jag skulle absolut vilja göra om den!

Hur som helst så fick jag tillfälle att smaka saffranspannkaka med vispgrädde och salmbärssylt.

En god och lite speciell dessert  som passar lika bra med färska bär och turkisk yoghurt. Här har du snabbvarianten:

 

Gotländsk saffranspannkaka:

1 kg risgrynsgröt

1 pkt saffran

2 msk socker

3 ägg

1 dl skållad och grovt hackad mandel

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Stöt saffran och 1 msk socker ihop. Blanda det med gröten och resten av sockret i en bunke. Rör ner ett ägg i taget.

Blanda ner mandeln i smeten och häll i en långpanna (30×20 cm).

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min och servera ljummen och upplev en liten del av Gotland du med :)

 

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>