Fredagsmiddagen säkrad
Enkel och supergod fredagsmiddag i form av rejäla köttbullar i tomatsås med fullkornspasta.
Med ett mycket enkelt recept är dessa köttbullar båda relativt smala och helt underbara. Jag försöker betrakta kött som lyxmat som passar bra någon gång i veckan. T ex till fredagsmiddagen. Här använde jag bara svenskt nötkött men har du möjlighet så finns det ett stort utbud av krav-märkt köttfärs på stormarknaderna.
Jag provade Dolmios ekologiska pastasås men vill du göra denna rätt ännu godare så gör för all del en egen pastasås, helst med en massa vitlök.
Recept:
400 g svensk nötfärs
1 KRAV- märkt ägg
1 dl riven pecorinoost (går att använda t ex fetaost)
1 msk hackad färsk rosmarin
salt och peppar
1 burk pastasås (ca 400g)
Rör försiktigt ihop färsen med ägget och osten. Tillsätt rosmarin, 2 msk av pastasåsen och rikligt med salt och peppar. Rulla stora köttbullar och stek dem på medelvärme runt omkring och häll sedan på pastasåsen. Koka i ca 5-10 min.
Klart!
Senaste kommentarerna