Kålpuddingen som räddar världen

Nja jag kan nog inte tillskriva min kålpudding sådana fantastiska egenskaper men ändock inbillar jag mig att världen skulle bli lite, lite bättre om vi helt enkelt åt mer kålpudding.

Särskilt nu på vintern då vitkålen är billig, svensk, finns i överflöd och går att förvara i långa perioder. Detta tillsammans med att denna kålpudding är vegetarisk, supernyttig och supergod gör saken bara ännu bättre.

Vegetarisk kålpudding 6 port

4 dl röda linser

1/2 grönsaksbuljongtärning

1 kg vitkål

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 liter vatten

1 dl soja

1/2 dl tomatpuré

salt, peppar


1. Koka 4 dl röda linser tillsammans med buljong i ca 5 min.

2. Skär vitkålen i små bitar och koka i lättsaltat vatten i 5 min. Spara kokvattnet.

3. Skala och hacka lök och fräs i några minuter.

4. Lägg linser, kål och lök i en ugnsform. Blanda med soja, tomatpuré och kryddor.

5. Krydda 3 dl av vitkålsavkoket och häll över.

6. Grädda i 225 i ugnen i ca 25 min.

7. Servera med norrländsk ekopotatis, säsongens salladsmix och lite lingonsylt.

 

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.