Ett ta till vara-recept

En grönsakspytt måste vara bland de bästa sätten att ta till vara på grönsaker som håller på att tappa formen. Det kan vara svårt att komma på vad man ska göra av alla småslantar och rester med ofta går det att slå ihop det hela och få en god och nyttig måltid där du undvikit att slänga värdefull mat.

Jag hade bulgur över sedan en tidigare måltid, en liten bit getost som behövde ätas upp, en hängig zucchini, en öppnad förpackning kikärtor, en tomat som passerat sina glansdagar samt ett kokt ägg och en påse sallad i kylen.

Det var hur enkelt som helst att först steka zucchinin mjuk och sedan tillsätta övriga ingredienser förutom ägget och salladen. Krydda ordentligt och här serverade med t ex en yoghurtsås.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.