Vegetariskt julbord del 4 – Långkål
Med detta recept fick jag hjälp av min halländska klassis Nina. Långkål är ett måste på julbordet i Halland med omnejd men vi kanske inte känner igen det så väl här uppe. Jag minns då i alla fall inte att jag någonsin sett någon sort kål överhuvudtaget på julbordet men det är gott till bland annat julroten (se recept i bloggen) och kul att prova på!
Långkål
2 grönkålsstånd
2 liter vatten + buljong
2 msk smör eller olja
1-2 dl vispgrädde eller Oatly iMat
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker eller sirap
1. Skölj noga, repa bort de grövsta delarna av kålstammarna och koka resten i buljongen, ca 30 min.
2. Ta upp grönkålen, låt rinna av och hacka fint.
3. Fräs kålen i smör i en stekgryta tills den är torr. Späd med grädde och sjud långsamt tills grädden kokat in. Smaksätt med salt, peppar och socker eller sirap.
Senaste kommentarerna