Vegetariskt julbord del 4 – Långkål

Med detta recept fick jag hjälp av min halländska klassis Nina. Långkål är ett måste på julbordet i Halland med omnejd men vi kanske inte känner igen det så väl här uppe. Jag minns då i alla fall inte att jag någonsin sett någon sort kål överhuvudtaget på julbordet men det är gott till bland annat julroten (se recept i bloggen) och kul att prova på!

Långkål

2 grönkålsstånd

2 liter vatten + buljong

2 msk smör eller olja

1-2 dl vispgrädde eller Oatly iMat

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm strösocker eller sirap

1. Skölj noga, repa bort de grövsta delarna av kålstammarna och koka resten i buljongen, ca 30 min.

2. Ta upp grönkålen, låt rinna av och hacka fint.

3. Fräs kålen i smör i en stekgryta tills den är torr. Späd med grädde och sjud långsamt tills grädden kokat in. Smaksätt med salt, peppar och socker eller sirap.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.