Vegetariskt julbord del 6 – Sillsallad utan sill
Nu har väl kanske de flesta av er bestämt vad ni ska äta på julafton och gjort bort julhandlandet men här kommer det sista vegetariska julreceptet som jag verkligen vill lyfta fram. Tycker det här till och med blev godare än vanlig sillsallad och passar nog även efter jul!
Rätten innehåller många säsongsanpassade råvaror. Tänk på att köpa svensk KRAV-märkt potatis (finns t o m västerbottnisk sådan i affären)! Potatisen är annars en av de mest besprutade grödorna vi har.
Sillsallad, 10 port
8 kokta, skalade och tärnade potatisar
10-15 tärnade inlagda rödbetor + 1 dl spad
2 skalade och hackade syrliga äpplen
1 dm tunt strimlad purjolök
3 msk bostongurka
3 msk kapris
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
(3 hårkokta ägg och gräddfil till servering)
1. Blanda och smaka av! Servera med äggklyftor och gräddfilsklickar.
Senaste kommentarerna