Vitaminkick och miljöbeslut i köket

Här uppe ser vi ju inte solen så där jätteofta nuförtiden.

Även om det blir ljusare och ljusare var dag som går!

Då är det riktigt skönt att ha sin lilla vitaminkick hemma. Jag blir så glad av att vara i mitt kök, det är roligt att laga mat där, äta där och t o m sitta och plugga där.

Ännu bättre är att de mesta av grejjorna är arvegods eller loppisfynd. Eftersom jag vet med mig att jag älskar att införskaffa saker till köket så köper jag det mesta second hand. Allt från porslin till köksmaskiner. Jag har dessutom satt köpstopp på nya kokböcker, vilket gör att jag får låna de flesta på biblioteket eller om jag hittar någon trevlig 70-tals hälsokostbok, köpa den på loppis. Riktigt jobbigt faktiskt när det finns så mycket nytt man vill ha!

Jag älskar tydligen att plåga mig eller så försöker jag verkligen att göra något bra för miljön, ni får välja slutsats själva. Jag har nämligen satt köpstopp på nyproducerade kläder också. Allt förutom underkläder som köps i ekologiskt material. Men efter ett besök hos Myrorna, på Blocket eller Tradera så förstår man snabbt att det finns en hel del fina, hela och snygga kläder i omlopp.

Det konstigaste är ju att jag oftast kommer hem med secondhandkläder som fortfarande har orginalprislappen kvar eller var med i senaste katalogen från H&M. Jag kan knappt förstå det, men människor tröttnar tydligen snabbt på sina kläder eller så gör vi alldeles för många förhastade beslut. Kanske något att ta tag i?

Miljön skulle nog tacka både dig och mig för det

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.