Mellanmålsbullar
Dessa mellanmålsbullar (eller pizzasnurror som de även kan kallas) är för dig som behöver ett redigt men lättätet mellanmål. Perfekt innan träning både för vuxen och barn. Jag bakade dem i helgen för att kunna ha till diverse vinterutflykter tillsammans med en god soppa 🙂
För visst verkar det lite barnsligt men samtidigt så underbart att få uppleva känslan av ett glas kall mjölk eller en kopp varmt kaffe och en bulle som inte bara innehåller tomma kalorier utan ger dig näring och energi som räcker länge.
Med en pizzabotten bakad på surdeg, grahamsmjöl och rågmjöl tillsammans med mager ost i bullarna så får man varken i sig för mycket kalorier eller blir hungrig och trött alltför snabbt!
Mellanmålsbullar
Fullkornspizzadeg:
12-25 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja
1 dl surdeg
1 msk salt
1-2 msk honung
3 dl vetemjöl special
1,5 dl rågmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1. Rör ut jäst med ljummet vatten
2. Tillsätt olja, surdeg, salt och honung.
3. Tillsätt mjölen lite i taget medan du arbetar ihop en smidig deg. Arbeta degen i 10 min och låt jäsa 1-2 timmar.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Kavla ut degen till en stor, tunn rektangel.
6. Smeta ut tomatpurén och tillsätt valfri fyllning. Avsluta med riven ost och oregano.
7. Rulla ihop till en lång rulle och skär i 2 cm tjocka skivor.
8. Lägg skivorna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Ex på fyllning:
Tomatpuré
Mager ost
Färska hackade champinjoner
Hackade soltorkade tomater
Hackade oliver
Smulad fetaost
Senaste kommentarerna