Magiskt goda broccolibiffar
Idag är sista dagen utan gluten och det firades med de här goda broccolibiffarna. Det har varit lättare än jag trodde men då har jag heller inte ätit på restaurang eller ätit hemma hos någon annan. Tror det är där det blir riktigt krångligt. Men annars finns det många alternativ och många substitut. Ofta är specialprodukterna dock lite dyrare. Något jag lärt mig är att ICAs solhavre och Oatlys havredryck är glutenfria medan GoGreens havre inte är det. Det verkar som det kan vara lite småkrångligt att vara mjölkallergiker i kombination med glutenintolerans.
All respket för alla de människor som lever med födoämnesallergier och intoleranser!
Nu till dessa hemskt goda vegbiffar. Prova säger jag bara. Så förstår ni vad jag menar 😉
Jag äter dem helst med en sallad och färska örter.
Broccolibiffar med fetaost, 4 port
1 hackad scharlottenlök
1 dl arborioris
3 msk rapsolja
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 potatisar
125 g fryst broccoli
100 g tärnad fetaost
peppar, oregano
rapsolja
1. Fräs lök och ris i oljan och häll sedan på vatten och grönsaksfond. Rör om och koka ca 15-20 min.
2. Skala och skär potatisen i små bitar under tiden. Koka mjuk i en annan kastrull.
3. Lägg broccolin i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i ca 5 min och hacka sedan i små bitar.
4. Mosa potatisen i en bunke, Tillsätt ris, broccoli och fetaost. Smaksätt med kryddor och forma till biffar. Stek i olja ca 5 min på varje sida.
Senaste kommentarerna