Snabba limpan med soltorkade tomater
Här har ni ett riktigt gott bröd!
Smakrikt, saftigt och i detta fall glutenfritt men det går lika bra att göra brödet på hälften vanligt vetemjöl eller dinkelmjöl och hälften med grahamsmjöl. Riv lite parmesan över innan du skjutsar in det i ugnen och njut sedan av ett nybakat bröd som inte behöver varken smör eller något annat pålägg.
Snabba limpan med soltorkade tomater
200 g glutenfritt mjöl med fiber
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl fil
3 ägg
1 tsk tomatpuré
2 msk rapsolja
50 g soltorkade tomater
handfull pumpafrön
25 g riven parmesan
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat.
3. Vispa ihop fil, ägg, tomatpuré och olja. Vänd ner i mjölblandningen och tillsätt finstrimlade soltorkade tomater, pumpafrön och hälften av parmesanen.
4. Häll smeten i en smord avlång form på ca 1 l och toppa med resten av parmesanen.
5. Grädda ca 50-60 min och låt svalna på galler.
Senaste kommentarerna