Ingefära, citron och chokladbollar

Ingefära och citron. Finns det någon bättre smakkombination? Tillsammans med mörk choklad? Näe jag tror faktiskt inte det.

Här har ni små mumsiga bollar fulla av energi och näring. De ger en riktig kick och är fräscha tack vare citrusen.

Ingefära, citron och chokladbollar

2 dl cashewnötter

5-6 färska dadlar

3-4 msk kakao

1 citron (skal och saft)

1-2 msk vatten

1/2 tsk riven ingefära

ev. 1 msk råsocker

1. Mixa cashewnötterna fint i en mixer.

2. Tillsätt urkärnade dadlar, kakao, rivet citronskal, pressad citron, vatten, socker och riven ingefära. Mixa till en smet

3. Rulla till små bollar. Rulla ev i kakao och förvara i kylen.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Anna Vrede

    Svar till NinaS. (2011-04-17 09:23)
    Ja de var top notch 😉 Tycker inte de får va för stora då det blir lite mastigt så om man gör små blir de typ 30 st.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.