Linssoppa coconut
Visste ni att det var linssoppan dag för ett tag sen?
Närmare bestämt den 12/4. Jag missade då det helt. Går ju inte att hålla reda på alla matdagar nu för tiden!
Hur som helst är linssoppa det bästa som finns enligt mig och går dessutom att variera fantastiskt mycket! Jag testade en thaiinspirerad soppa tidigare i veckan.
Linssoppa coconut, 4 port
1 röd lök
1 st röd chilifrukt
2 morötter
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk koriander, malen
1 burk kokosmjölk
1 liter vatten
1 msk grönsaksfond eller 1 tärning grönsaksbuljong
1 dl röda linser
2 msk pressad lime
salt och peppar
1 dl färsk koriander
1. Skala och skiva rödlöken tunt. Kärna ur chilin och finhacka den samt vitlöksklyftorna. Skala och riv morötterna och strimla purjolöken.
2. Fräs lök, chili, morötter, purjo och ingefära i rapsolja i en stor kastrull.
3. Blanda i koriander, kokosmjölk, grönsaksfond och linser. Späd med vatten och låt koka i ca 10 min.
4. Smaka av med lime, salt och peppar. Tillsätt koriander vid servering.
Senaste kommentarerna