Lustfyllda mellanmål – kokbok

Visst önskar man att ens barnkalas hade sett ut så här? Fantastiskt mycket färg och godsaker.

Fruktspett med chokladrippel och kokos. I hörnet ser ni kokboken Lustfyllda mellanmål.

Minicupcakes som barnen själva fick dekorera med glasyr, godis och frukt.

Susanne Jonsson, matkreatör och Lisbeth Nordström, dietist på barn 3:an.

De har tillsammans med Ulrica Johansson dietist och gastronom samt Inger Öhlund dietist skrivit ihop denna färgsprakande bok som ska inge lust och aptit hos svårt sjuka barn. Fantastiskt initiativ tycker jag!

I veckan har det hänt mycket!

Jag och Nina besökte bl a denna pressrelease för kokboken Lustfyllda mellanmål – För svårt sjuka barn. En bok som alla cancersjuka barn ska få när de ligger inne på avdelningen och som man dessutom kan köpa själv för att stödja Barncancerfonden Norra.

Extra kul var det att se det färdiga resultatet eftersom vi fick sitta med under fältsudierna för ungefär ett år sedan då arbetet just startat igång.

Tyvärr hade jag inte med mig den bra kameran så bilderna gör ej rättvisa för hur fint de hade gjort det. För senare kom en massa barn iklädda fina förkläden för att provsmaka fruktspett och piffiga drinkar samt pyssla ihop cupcakes. TV4 nyheterna och pressen var också där.

Vi fick även chansen att intervjua en härlig tjej på 11 år som har leukemi och som dessutom har medverkat i boken. Väldigt intressant att få insikt i hur sjukdom verkligen påverkar familjen, maten och vardagslivet. Sen så slutar man aldrig förundras över vilken energi barn har! Oavsett om de är sjuka eller inte!

Vill du veta mer om kokboken – klicka här

Vill du läsa Susanne Jonssons blogg – klicka här

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Wanli Liu

    Hej!

    Vi startade en hälsokost butik som heter Helsemin i Umeå, Västra Norrlandsgata 19. Vi är mycket intresseade av att hitta några duktiga studenter som pluggar kostvetenskap som är intresseade av att jobba hos oss på deltid. Läst dina blogg och undra om du är intresserade, eller några av dina kompisar är intresserade av att vara med att bygga upp en spännande hälsokost butik i Norrland?

    Mvh

    Wanli Liu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.