Grön matlagning

Måste ju få berätta om starten av vår matcirkel tidigare i veckan!

Vi fick träffa 8 härliga deltagare som var riktigt taggade att få sig lite vegetarisk matinspiration. Otroligt duktiga var de också måste jag tillägga.

Denna första träff hade jag och Nina planerat lite plockmat med dippar, röror, foccacia och vitlöksbröd. Lite tapas style sådär.

Enkelt men ändock supergott!

I slutändan ska dessa träffar resultera i en kokbok i Grön matlagning och jag hoppas kunna visa er massa bilder men även recept som vi tillsammans har samlat under cirkelns gång.

Nu får ni hålla till godo med receptet på två riktiga höjdare som är klara på ett kick.

 

Rödbetsröra







500 gram rödbetor

100 gram fetaost

2 msk olja

1 nypa färsk basilika

salt och peppar

1.Koka rödbetorna och skala dem.

2.Mixa rödbetor, fetaost, basilika och olja till en halvslät röra.

3.Smaka av med salt och peppar.


Morotstzatziki







5 dl turkisk yoghurt

2 rivna morötter

1 rivet äpple

2 pressade vitlöksklyftor

skal från 1 citron

salt och peppar

1.Blanda ihop alla ingredienser.

2.Smaka av med salt och peppar och ställ svalt en stund.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.