Ingen sommar utan paj

Förmiddagen har vi dietiststudenter ägnat åt pajpartaj i solen.

Vilken sommarkänsla att sitta och ta det lugnt i trädgården, äta paj, prata och skratta.

Det bjöds på key lime pie, bärpaj med ljuvlig fyllning och smultäcke samt läskande citron- och ingefäraiste.

Härliga dagar!


Key lime pie

200 g eko digestive

100 g smör (svenskt)


1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)

4 st äggulor

skal och saft från 5 st lime

1. Sätt ugne på 175 grader.

2. Krossa digestivekexen till små smulor och blanda ihop med smöret.

3. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter och förgrädde i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.

4. Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor och limeskal samt saft. Låt stå i 30-60 min och sila sedan bort skalet i en sil med finmaskigt nät.

5. Häll limesmeten i pajskalet och bred ut. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 min.

6. Låt svalna och servera med limeskivor och vispad grädde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.