Hemmakväll
Apelsinscones med rostade hasselnötter och fikon
Caritas trippel chocolate chip cookies
Bänkade framför TV:n
En mulen onsdagskväll kan det vara riktig mysigt att sjunka ner i soffan framför TV:n och Leila bakar i Frankrike.
Förstå hur fint hon kan ha det!
Att hon sedan åker på superfina loppisar i Frankrike och fyndar gör det ju nästan smärtsamt att titta på. Hur som helst är det kul att se på i goda vänners lag och självklar med något gott att äta och en kopp te. Dessa scones var helt underbara och vi åt dem med lite rårörda björnbär.
Apelsinscones med rostade hasselnötter och fikon, 6 st
1 dl finskurna fikon
6 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
175 g smör
1 1/2 dl socker
skal från 1 apelsin
1 1/2 dl hasselnötter
2 dl fil
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg fikonen i blöt ca 10 min.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
4. Blanda smöret skuret i bitar med socker och apelsinskal. Blanda apelsinsmöret med mjölblandningen.
5. Rosta grovt hackade hasselnötter i en stekpanna. Blanda sedan ner hasselnötterna, fikonen och filen.
6. Rör om ordentligt och klicka ut smeten i 6 klickar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i ugnen ca 20 min. Prova med en sticka för ett se när de är klara. Servera nybakta.
Senaste kommentarerna