Mats Nilsson, L

Surrealistisk miljödebatt

Hämtar mig efter miljödebatten igår som anordnades av Naturskyddsföreningen. Som man kunde vänta sig, blev det en surrealistisk upplevelse. Partier, företrädesvis inom rödgrönvänstern, tävlade i teknikfientlighet samtidigt som de, paradoxalt nog, verkar tro på möjligheten att stoppa allt från flyg- och biltrafik till befolkningsökning i Umeå.

Hur det skulle gå till, eller vilka konsekvenserna skulle bli, ja det framgick förstås inte. Paradoxen blir inte precis mindre uttalad av att detta rör sig om partier som lidelsefullt försvarar rätten för asylsökande att komma hit. Vilket jag som liberal gärna instämmer i.

Moralen blir därmed: kom gärna till Sverige, men hit till Umeå vill vi inte ha att så många kommer. Snart ska vi väl ha ettbarnspolitik som Mao införde i Kina också här.

Den 16 augusti 1676 intog danskarna Kristianstad. 18 efter efter förlusten av hela östra Danmark, alltså Skåne, Blekinge och Halland, skulle man ta tillbaka det. Så var förstås tanken.

Det lyckades, som bekant, inte. Hade det blivit annorlunda, hade det fört det goda med sig att Åkesson och hans gäng inte varit svenskar, och då skulle vi ha sluppit just dem.

Hur gick det då för Kristianstad? Jo, danskarna lämnade staden efter att ha fått utstå svält och umbäranden i och med att svenskarna belägrade staden. Så blir det om man stoppar transporter av livsmedel. Något för de rödgröna att tänka på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>