Mats Nilsson, L

En minnesdag

Ännu en fin höstdag. Läser i dag om två utvisningsfall som borde få skammens rodnad att blossa på somligas kinder. En gravt senil 85 – årig kvinna och en 38 – årig man med både jobb och liv i Sverige. Båda fallen resultatet av en totalt okänslig politik vars gemensamma drag är att om man kan hitta något skäl för att utvisa någon, ska det också ske.

Skammens rodnad borde också sprida sig över en del socialdemokratiska företrädares kinder när de tar del av det som hände just denna dag, den 4 oktober 1984. Det var då den stora demonstrationen mot löntagarfonderna ägde rum. I dag vill väl socialdemokraterna helst glömma den tiden. Men det ska de inte få göra så länge som det finns någon som finns där för att påminna dem (och andra) om hur deras politik i grunden ser ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>