Mats Nilsson, L

Fredagstankar

Snart dags att göra helg. Huset städat (nåja) också med Roalds hjälp. En robotdammsugares utblick är kanske inte så stor, men han är en fena på att hitta dammkorn på mattan och under sängen.

Läste en intressant betraktelse om Åkessons väljare som till stor del utgörs av män som känner otrygghet. Detta till följd inte av några egentliga orsaker, utan på grund av deras konservativa värderingar.

Det skulle nog förklara en del av partiets framgångar, som dock säkert har en rad olika orsaker. Inte minst att många i dag tror att utvecklingen är mycket värre än vad som egentligen är fallet på en hel rad områden. Olyckan ville dock att föreställningen om olyckor skulle gynna Åkesson och de brunblåa dårarna i årets val.

En olycka drabbade också Kalle dussin, alltså Karl XII, den 5 oktober 1703, då hans älsklingshund Pompe dog. Något som givetvis var ett intet jämfört med de olyckor som komma skulle. 1718 följde kungen själv Pompe in i evigheten och därmed var stormaktstiden förbi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>