Mats Nilsson, L

Förbisett val

Landstingsvalen brukar, tros det stora intresse som finns för vårdfrågorna, tillhöra de mer förbisedda. Till en del beror det naturligtvis på att alla val i Sverige, utom till EU – parlamentet, sker samtidigt, men oavsett varför är det givetvis tråkigt.

I årets val tappar dock såväl S som MP stort på många håll. Enligt mitt synsätt är det välförtjänt. Trots sin – av dem själva – omskrutna förmåga att ”styra” i största allmänhet är det klart att S inte har klarat av den saken särskilt väl i landets regioner.

Här i Västerbotten sitter de, sorgligt nog, dock kvar vid makten tillsammans med en rödgrön stödröra (MP och V). Och detta trots ett antal katastrofer under mandatperioden. Något som manifesteras av att man har rivit Rotundan, en fullt fungerande och anrik byggnad, vid NUS och tänker sig bygga ett helt nytt byråkrathus för administrationen som de har låtit svälla över alla bräddar.

Oppositionen lyckades inte få stopp på dem den här gången, men det kommer ett nytt tillfälle om fyra år. Bara att förbereda sig redan nu.

Förberedda var i varje fall den frankiska styrka som 10 oktober 732 besegrade muslimerna i slaget vid Poitiers. Efter att ha invaderat den Iberiska halvön från Nordafrika, hade araberna avancerat så långt som till Pyrenéerna innan man lyckades stoppa dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>