Mats Nilsson, L

Fiendens fiende

Diskussionen om regeringsbildningen har fastnat i när och hur partiet x kan släppa fram partierna y och z om de tar eller inte tar stöd från partierna n och k (nazister och kommunister). Av allt att döma är liberalernas och centerns väljare mer tveksamma till Åkessons gäng än till sossarna.

Det är inte svårt att förstå varför. I dagsläget finns ingen reellt kommunistiskt hot mot frihet och demokrati. Det finns det däremot i form av den nationalism som just nu gör sig bred i alltför många länder och där SD är en del.

Det finns skäl att påminna om vad Churchill sa när han fick frågan hur det kändes för en gammal antikommunist som han att liera sig med Stalin när tyskarna anföll Sovjet 1941. Hans svar blev att om Hitler invaderade helvetet, skulle han nog säga några vänliga ord om djävulen i underhuset.

Den 11 oktober 1943 inledde ryssarna en belägring av Gomel, som då hölls av tyskarna. Inte fullt två år senare var de allierade framme vid Berlin. Alliansen höll därför att man var klar över vilka som var de värsta fienderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>