Mats Nilsson, L

Minnesdag

Dags att göra helg. Firande av födelsedagar stundar. Svårt att i dessa tider gå förbi att det har gått precis 300 år sedan Kalle dussin fick hjärnan utblåst utanför Fredrikshald. Stormaktstiden var slut, och det visade sig i förlängningen vara en god sak. Åtminstone för befolkningen. Att det sedan finns typer som tycks lika litet av hjärna som kungen ifråga hade efter skottet, som ”firar” denna dag med nostalgiska drömmar om ett Sverige som aldrig funnit, ter sig gåtfullt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>