Mats Nilsson, L

Storm på flera fronter

Stormigt väder i dag. Läser i tidningen om återkommande strömavbrott i byar i inlandet, något som knappast blir bättre av blåsvädret.

Läser också att ledningen för Svenskt kraftnät brutit mot i stort sett allt av säkerhetsregler. Något som ter sig minst sagt vågat i ett läge när det säkerhetspolitiska läget stadigt har försämrats.

Vilka konsekvenser det här får, återstår förstås att se. Men när det gäller den allmänna utvecklingen är det med största säkerhet sådant här, minns att Trafikverkets ledning för inte så länge sedan beslogs med ett liknande haveri, som gjort att misstron mot politiken i allmänhet och de samhällsbärande partierna i synnerhet, ökat.

Åkessons gäng har haft en enorm fördel av detta. Den svenska modellen, som kan beskrivas kort som att vi tar inemot hälften av era pengar mot att ni får trygghet, jobb och service, är på allvar ifrågasatt. Inte för att folk nog tror att Åkessons gäng skulle kunna göra något åt det, men för att markera sitt missnöje med modellens tillskyndare.

Det är därför som den regering som förhoppningsvis snart kan tillträda måste ha insikten om detta och att man mer eller mindre måste börja från början för att återfå förtroendet. För trots fel och brister, finns det inget som ter sig bättre än vår nuvarande samhällsmodell.

Den slutsatsen leder i sin tur till slutsatsen att det inte kommer att fungera med något slags ”miniallians”. Alldeles oavsett vilka garantier som Kristersson utfärdar om både det ena och det andra. Inte minst därför att högern aldrig varit någon entusiastisk kraft för den generella välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.