Mats Nilsson, L

Minnen

En fin majdag. Förmiddagen gick åt till några inköp inför helgens firande av högtidsdag och till att bli av med skräp som blev resultatet av röjning i vårt lilla frimärke till tomt. Märkligt hur mycket biomassa det kan bli på en säsong.

Tiden är överhuvudtaget något märkligt. I den – tyvärr – alltmer avlägsna ungdomen samlade jag och min bror på mynt. Ett brittiskt pennymynt från 1917 väckte reflektionen att när det myntet blev 100 år skulle jag med marginal ha passerat de 60. Något som då föreföll vara så långt in i framtiden att det var svårt att föreställa sig.

Tja, nu är man där och det är förbluffande hur fort tiden har gått. Döttrarnas kompisar som man minns som fjärdeklassare som satt och gjorde läxor i vårt kök är väl etablerade i vuxenlivet.Själv har man bara att försöka hänga med så gott det går.

En som inte bara hängde med utan som också segrade var Klas Horn som besegrade en lybsk flotta vid Pommerska vallen. Detta hände under den synnerligen blodiga epok som gått till historien som Nordiska sjuårskriget. Ett krig som mest utmärkte sig för ömsesidiga härjningar som inte gav något än ömsesidig förödelse.Något att minnas i dag när ett krig i Norden nog förefaller lika svårt att föreställa sig som ens egen kommande ålderdom när man själv är i början av livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>