Mats Nilsson, L

Brödrastrid

Ytterligare en företrädare för Johnsons brittiska högerparti lämnar sin post. Den här gången handlar det om Boris Johnsons egen bror, som hittills varit biträdande minister i något departement och ledamot av underhuset. Det officiella skälet är familjeskäl, vilket få verkar vara beredda att tro på.

Tja, släkten är värst, heter det. Det påminner om en anmärkning som jag en gång hörde under en resa till Finland där guiden sa, när hon presenterade ett monument som var rest till minne av broderskapet mellan de två länderna, Sovjetunionen/Ryssland och Finland, ”Ja ni vet ju hur det är med sådant. Släkten den får man, men vännerna väljer man själv!”

Den 5 september 1944 ingick vapenvila mellan de nämnda bröderna under fortsättningskriget. Senare skulle det slutas fred. Stalin gick mer än gärna med på det, eftersom alla krafter behövdes för att hinna fram till Berlin innan västmakterna kom dit. Bröder eller inte, det var ändå dags att sluta kriga, därom var de båda överens. Och det mer än man kan säga om bröderna Johnson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.