Centerpartiet är en garant MOT uranbrytning!

Under dagen så har det i media kommit uppgifter på att Centerpartiet skulle ha öppnat upp för uranbrytning, ingenting kunde vara mera fel.

Centerpartiet tror på att viktiga beslut skall fattas nära medborgarna. Därför finns det ett komunalt veto i mineralllagen. Jag vet att alla gruppledare för Centerpartiet i hela västerbotten är emot uranbrytning. Så vi är som parti absolut emot uranbrytning.

Mer finns att läsa på Centerpartiets hemsida.
Anders Flanking förklarar hur det komunala vetot fungerar här nedan:
 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. sofia bothorp

    Efter att Alliansen har tagit bort den sk stoppregeln för täkter i Miljöbalken är det nu, efter att det första domstolsutslaget kommit i miljööverdomstolen, fritt fram att bryta sten även om det hotar hänsynskrävande arter och påtagligt skadar natura 2000 områden. Men vad värre är är att domen (som möjliggjordes av Centerns ändring i miljöbalken) slår fast att 25 års råvaruförsörjning är att betrakta som långsiktig hushållning med mark och vatten. 25 ÅR!!! Ett prejudikat som Centerpartiet kommer att vara stolt över…eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>