Norrbotniabanan gärna snabbt men också rätt.

Ser att Jonas Sjöstedt hävdar att Alliansen lurat väljarna om Norrbotniabanans byggstart. Problemet är ju att det regeringsalternativ som Sjöstedt tillhörde ju inte hade några andra pengar för finansiering av Norrbotniabanan än vad som finns i regeringens infrastrukturplan. Det var ju detta som Mona Sahlin erkände när hon var på Nolia i Piteå och efter detta så blev det ju en ände på (s) desinformation om Norrbotniabanan.
Att Vänsterpartiet i likhet med Centerpartiet vill se en snabbyggstart av banan är ju ingen nyhet men det gäller ju att få med alla partier i regeringskontellationen på en byggstart. Och Sjöstedt undviker ju att tala om vad man inte tänker bygga någonannanstans om man skulle välja att tidigarelägga byggstarten.
Sedan finns det ju en viss semantik i detta, Norrbotniabanan är ju inte en helt nu bana, delar av det som kommer att bli Norrbotniabanan byggs redan nu. 

Det vi i Centerpartiet gör här lokalt för att påskynda Norrbotniabanan är att vi innan årsskiftet kommer att få besök av vår ledamot i riksdagens trafikutskott, Anders Åkesson från Kalmar som vill lära mer om denna fråga.

Men lika viktigt som en snabb byggstart av Norrbotniabanan är, är det faktum att man planerar banan och dess sträckning så att man får den ur alla aspekter bästa bansträckningen och undviker tidsödande överklagandeprocesser. Detta har Per Hansson skrivit mycket insiktsfullt om på sin Blogg.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>