Ropa inte hej förrän smöret är på andra sidan ån och skinnet är i galen tunna Andreas!

Andreas Lundgren skriver på sin blogg om det han kallar Centerns sista strid alltså vår pågående process inför det partiledarval som stundar i samband med stämman i Åre.
Andreas fortsätter på den inslagna (s) retoriken som väljer att utmåla Centerpartiet som någonting flera mil till höger om höger.
Dessutom tror jag att han vill att jag skall säga något liknande som Lennart H sade inför (s) val i vintras:
"Skulle Håkan Juholt bli partiledare så tror jag att jag lämnar partiet."

Det är givetvis inte så, att jag är för Anna-Karin betyder inte att jag är mot Anders eller Annie. Men jag har använt den möjlighet jag som Centermedlem har att ta ställning och påverka en öppen process, vilket inte fanns chans till när Håkan valdes i (s)

Konkurrenter inte fiender, Anna-Karin, Anders, Annie

Vad gäller vad som är höger och vänster och vad som kommer att ske med Centerpartiet efter valet så har denna process varit väldigt bra för oss, eftersom de tre kandidaterna tvingats bekänna färg och flera viktiga politiska frågor varit uppe därför känner jag att Centerpartiet som kollektiv satt ner foten i flera viktiga frågor, Platt skatt – nej, Kärnkraftens framtid – nej, Förstärkt regionalpolitik för att möjliggöra för folk att leva och bo i hela landet – ja, Ett parti som aktivt agerar inom fler politikområden än de där man har egna departement – ja, Ett parti som förmår att ifrågasätta delar av den förda regeringspolitiken – ja.

Vad av detta som är att betrakta som höger respektive vänster är upp till någon annan att bedöma.
Intressant är dock att Andreas tycker att det är Annie som är den som har en politisk agenda som mest liknar Maud Olofssons. Den gängse uppfattningen är annars att det ärAnna-Karin (i alla fall om man får tro Fokus)

Sedan så glömmer Andreas L bort att det är mer än en partiledare vi skall välja vid stämman i Åre, det är som alltid ett stort antal program som skall antas dessa kan du ladda hem och läsa på hemsidan Andreas.
Mina egen agenda inför stämman är att supporta Anna-Karin Hatts kandidatur samt att sakpolitiskt försöka verka för det jag tror på, ett Centerparti som är Varmare, Grönare och mer Socialliberalt än det uppfattas idag.

Men oavsett vem som väljs så kommer det inte att bli någon högersväng ner i avgrunden Andreas – Sorry!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.