Känslor efter en stämma

Just nu är vi inne på de sista besluten på årets stämma. Det är kommitté 9 Företagande och arbetsmarknad som är på tapeten. Det är många känslor som finns i kroppen efter fyra dagar i åre allt från fötter som värker efter dansen på festen igår till den stolthet man känner över att få vara en del i en politiskt rörelse som rest sig efter ett dåligt val och som nu blickar framåt och uppåt.
En stämma är en fantastisk upplevelse jag tror att alla som någonsin besökt en stämma för något parti förstår vad jag menar. Den energi man känner i väggarna och det energikick det ger ger att under en par dagar leva i den subvärld som en stämma utgör är helt fantastisk. Att vandra runt bland 1000 vänner, bland 1000 samtal, och 1000 kramar är helt underbart.
Jag kommer att ta med mej en mängd ideer och känslor från denna stämma och jag ser fram emot både framtiden men även nästa gång man får träffa alla centerpartister igen.

4 kommentarer

  1. Syl

    Centerpartiet ett modigt parti som återigen med största självklarhet väljer en kvinna som partiledare. Därutöver en kvinna som andre vice ordförande i partiet. Mera östrogen i politiken! Politiken blir varmare och grönare.

  2. Lars Gidlöf

    Man blir lätt road, men samtidigt fruktansvärt skrämd då man ser vilka C valt som partiordförande, en person utan verklighetsförankring bland vanligt folk.

    Hon är emot LAS, det är lätt att säga för en ung juristutbildad person som jobbar inom den skyddade sektorn som kallas politiken, där man har stora fallskärmar och då hon själv aldrig varit i arbetslivet på rikigt. En sån person har ju aldrig behov av LAS, hur kan hon uttala sig om detta? LAS skyddar ju industriarbetare runt 55 års åldern, de får ju inga nya arbeten om de blir uppsagda eller?

    Sen var hon 2003 emot Euro, 2007 var hon för Euro, nu är hon emot Euro. Är det inte fråga om populism? Det är väl inget långsiktigt tänkande då man skiftar valuta vart 4.e år eller?

    Sen är ju C emot kollektivavtal, ta detta med den berömda salladsbaren i Sthlm. Varför är Ni emot kollektivavtal, var är felet? federley startade tom en egen firma,utan kollektivavtal och den gick i KK.

    Vem tjänar på att vara anställd på ett företag utan kollektivavtal??

  3. Mattias Larsson

    Svar till Lars Gidlöf (2011-09-26 17:34)
    Hej Lars
    Jag hoppas kunna bjuda upp Annie till Umeå så snart som möjligt, skall meddela datumet så du kommer och lyssnar hon är rätt verklighetsförankrad tycker jag.
    Annie och Centerpartiet är inte emot LAS däremot vill vi i vissa delar se en reformerad LAS exempel vad gäller turordningen för fåmansbolag.
    För mej är det inget större problem att man över tid ändrar åsikt, det är en väldig skillnad mellan att vara riksdagskandidat och partiledare. Som kandidat bestämmer du rätt mycket själv vad du tycker. Som partiledare har du faktiskt att höra vad stämman har beslutat.
    Centerpartiet är inte emot kolletivavtal, det finns Centerpartister som är det men partiet är det inte.
    Jag tycker kollektivavtal är bra.
    ML

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.