Regionerna en fråga med pyspunka, dags att laga däcket.

 Jag har i likhet med Lennart och Anders varit på Regioner 2015 som handlar om hur Sveriges kommande indelning skall se ut. Det ser minst sagt olika ut i landet vad som ytterligare ställde till det om uttrycket tillåts är att Halland sedan en tid tillbaka också är region. Det har ju gett de som bara vill döpa om de befintliga länen vatten på sina kvarnar.

Carola Gunnarsson (c) oppositionsråd i Skara öppnar konferensen

Vi fick dock rätt tydliga besked från både ansvarig minister och statens samordnare, Regeringen kommer inte att bestämma regionerna utan det ansvaret ligger ute i regionerna. Men att staten kommer att lägga fast indelningen för de nya länen. Då kan det bli så att det i ett län kan finnas flera landsting.

En talare idag liknade regionfrågan med en cykel med pyspunka, stämmer rätt bra, det har trampats rätt ordentligt men det går tyngre och tyngre.
Min åsikt efter att ha hört dagens föreläsare är att det viktigaste för Västerbotten är att vi ansöker om att bilda en region till skillnad från Lennart så fick jag höra att Norrbotten är intresserade av ett samgående med Västerbotten så det är för mej en lösning. En annan variant skulle absolut vara att söka sammarbete med några komuner i Västernorrland.
Tror det blir några intressanta månader som kommer

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.