Nya Centerkvartetten detta blir bra!!

 Så har Centerpartiets laguppställning i regeringen formerats, jag tycker Annie gjort kloka val och faktiskt visat mod på både ledarskap och nytänkande när hon fyllt Centerpartiets fyra ministerposter.

Att det blev Maud och Andreas som fick lämna skutan är inte överraskande utifrån de spekulationer som funnits.

Nya ministrarnaBörjar med nya laget:

Att Annie själv väljer Näringsministerposten tycker jag är rätt, partiledaren har den tyngsta posten.

Hon visar dessutom prov på stort ledarskap då hon inte bara behåller Anna-Karin som minister utan dessutom ger henne en utökad portfölj.

Tyder på intelligens och förmåga att bygga framåt mer än att älta bakåt.

Lena Ek som miljöminister är ju heller ingen stor överraskning namnet har snurrat runt i media och Lena har varit väldigt aktiv i dessa frågor i Europaparlamentet och det blir en väldigt kompetent och skicklig minister som nu får ratta detta departement.

Kommenterar inte att Eskil blir kvar som Landsbygdsminister -han ÄR det!!

De som försvinner då?

Att Maud skulle försvinna var för mej självklart, det är inte något alternativ anser jag att ha kvar en f.d. partiledare som minister när vi har endast fyra statsråd. Efter att ha sett Lars Leijonborg under förra mandatperioden är min åsikt klar.

Många superlativer har redan sagts och kommer att sägas om vad Maud gjort och betytt jag instämmer.

Den jag tänker ägna några ord är Andreas Carlgren, jag tycker att mycket av den kritik som riktats mot Andreas har varit orättvis.

Att Annie nu vill markera en nystart och vill ha med sig en ny minister in i gänget är rimligt och klokt. Men de som kallar Andreas ett misslyckande borde läsa på litet mer. Andreas har på ett anser jag mycket bra sätt jobbat med miljöfrågorna och verkligen försökt nå framgång inom ett politikområde som till stor del handlar om internationella förhandlingar och överenskommelser, frågor där det inte alltid är så lätt att definiera vad var Centerpartiets ståndpunkt, vad vann vi och vad förlorade vi?

Andreas arbetade stenhårt för att positionerna Sverige inför det svenska ordförandeskapet i EU 2009 och det fanns ett helt batteri med färdiga förslag som skulle presenteras på klimattoppmötet i Köpenhamn. Tyvärr så slog finanskrisen helt undan benen på Andreas och hans ambitioner.

Tycker alla skall läsa Andreas avslutningsord på hans blogg:

Jag har fått göra fem fantastiska år i miljöns tjänst! Tack Andreas för dina insatser!

Och avslutningsvis: Lycka till vår nya ministerkvartett ni kommer att bli GREAT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.