Holmön överlever med korrekta beslutsunderlag

Idag så skickar Lennart på bloggen en bredsida mot Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet runt att vi tydligen är emot utveckling på Holmön.

dessutom uttrycker sig Lennart på ett ovärdigt sätt anser jag om Per Hansson.
I Centerpartiet är det tillåtet att ha olika åsikter, och vi har ett flertal gånger diskuterat vindkraften på Holmön och om det är till glädje eller förfång för utvecklingen.

Som man kan läsa i dagens VK så är synen på Holmön och vindkraft där delad. Slitevind, Holmöarna viktiga för hela landet (tyvärr är det betalartiklar)

Det är just detta vi känner är problemet från Centerpartiet, vi tycker inte nuvarande underlag är tillfyllest, vi tycker de saker som gått ut som beslutsunderlag är undermåliga. Och kan inte säga ja på dessa grunder.

5 kommentarer

 1. Lena Andersson

  Ni vill avskaffa kärnkraften, men ni vill inte bygga vindsnurror där det blåser som mest, har du kanske en sommarstuga på Holmön och därför inte vill få utsikten förstörd eller riskera få ett isblock slungat genom hustaket på grund av isbildning på rotorbladen, eller är det kanske bullret som oroar?

 2. Gunnar

  Hej Mattias!

  Det är uppenbart att Slitevind har börjat i fel ända. Om nu detta Gotländska företag vill sätta upp vindkraft i Västerbotten, varför går man direkt på Holmön ? Det är en ö men extremt rikt fågelliv och dessutom riksintressant ur en rad andra synvinklar. Det finns ju ingen logik här!

 3. Undrande

  Hej!

  Det är uppenbarligen en känslig fråga för Holmlund. Du ska veta att en klar majoritet av de med Holmöanknytning ogillar slitevinds planer.

  Om Slitevind vill exploatera i Västerbotten, varför gå direkt på vårt mest skyddsvärda område ?
  Var finns logiken i detta ?

 4. Torbjörn

  Bra Mattias! Lennart måste ha en övertro på att vindkraft skapar jobb och tillväxt. Om vi måste ha vindkraft ska den placeras så att den inte raserar människors boendemiljö och inte lägger en ”död hand” över andra näringar typ turistnäringen. Ekologiskt jordbruk borde vara en sund verksamhet på Holmön som aldrig varit utsatt för någon som helst industriell exploatering genom alla tider!

 5. Anders

  Mycket bra och insiktsfullt. Viktiga beslut måste noga prövas och övervägas. Om motstående intressen finns måste man verkligen fundera över dessa. Jag gillar din blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>