Socialdemokraterna landsbygdspartiet??

Läste några av de lokala Socialdemokratiska flygbladen idag, stod mycket bra men man blir fundersam……

expansionsområde

 

Min kommentar: Låter ju jättebra. Men min bild av den politik man fört i kommunen den senaste fyraårsperioden är ju ett rätt så hårt fokus på den s.k. femkilometersstaden alltså att all tillväxt skall ske i tätorten.

befolkningsutveckling
Min kommentar: Låter ju också jättebra, men då blir ju jag fundersam hur detta mål hänger ihop med att man samtidigt beslutat sig för att avveckla kommundelsnämnderna som ju i stor utsträckning ansvarat för väldigt mycket av den kommunala närservicen i stora delar av kommunens landsbygd.
Jag tror ju att en centralisering av alla beslut är dåligt för omlandet.

rut

Min kommentar: Låter ju superbra alltihopa men lokala serviceföretag, är det inte sånt som kallas RUT och som de Röd/Gröna har väldigt svårt att veta hur man skall förhålla sig till?

livsmedel

Min kommentar: Låter ju jättebra, detta med att handla lokalt är en gammal fråga för oss i Centerpartiet. vi har både motionerat och interpellerat i frågan. Och hade man verkligen menat allvar så hade ju skolan i Botsmark tillåtits fortsätta handla delar av sina varor från den lokala lanthandlaren. Jag vill påminna om att socialdemokraterna styrt i Umeå sedan 1994 så tid har funnits om man vill handla lokalt.


DSC00492

 

Min kommentar: Låter ju fantastiskt bra, men återigen varför avskaffa ett väl fungerande fora för närdemokrati nämligen de befintliga kommundelsnämnderna för att hitta på nya former för medinflytande??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.